Društvo Vesti Zrenjanin

Od danas elektronski upis budućih prvaka na portalu eUprava

upis đaka prvaka
Foto: Pixabay

Od danas je dostupna nova usluga na portalu eUprava – elektronski upis budućih đaka prvaka, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

Roditelji mogu da na jednostavan način zakažu termin u osnovnoj školi za upis i testiranje deteta. Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti u vezi sa upisom. Nije potrebno da donose ijedan papirni dokument.

 

Termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko portala eUprava ili direktnim kontaktom sa školom putem telefona ili mejla. Roditelj više ne donosi izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohađanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta i potvrdu prebivališta. Svi podaci će biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

 

Izuzetno, obavezno je doneti u školu lekarsko uverenje ako je pregled obavljen pre objavljivanja vanrednog stanja 16. marta, ili kod privatnog lekara, nevezano za datum.

 

Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje za period od 1. juna do 20. jula. Usluga eUpis će biti dostupna na portalu od 28. maja do 10. jula. Ukoliko slučajno škola nije objavila termine ili su svi termini popunjeni, potrebno je da ih građani kontaktiraju telefonom. Škole su imale obavezu do početka ove usluge da svim roditeljima, koji su podneli molbu za upis u školu kojoj teritorijalno ne pripadaju, dostave odgovor radi zakazivanja upisa.

 

Na portalu eUprava na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola

 

Na portalu eUprava roditeljima je na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola koji možete POGLEDATI OVDE. Na raspolaganju je i kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na broju telefona 011/7350-557. Operateri su dostupni radnim danima od 7.30 do 15.30 časova.

 

Uslugu eUpis uspostavila je Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Kabinetom predsednice Vlade, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom zdravlja.

 

Kako da upišete dete u školu elektronskim putem možete PROČITATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz