Društvo Vesti Zrenjanin

Obustavlja se javni prevoz, zabranjen boravak u parkovima u Zrenjaninu

Gradski štab za vanredne situacije održao je danas novu sednicu. Na njoj su donete odluke koje će se primenjivati od danas na teritoriji grada Zrenjanina. One su u skladu sa novim merama Vlade Republike Srbije za suzbijanje epidemije virusa Kovid-19.

 

Za vreme trajanja vanrednog stanja, proglašenog 15. marta, na teritoriji grada Zrenjanina uvode se sledeće mere, zadaci i aktivnosti:

 

– Zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka. Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport. Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba. Trgovinske radnje, samoposluge, apoteke i slično ne smatraju se javnim okupljanjem u zatvorenom prostoru.

 

Zabranjeno konzumiranje hrane i pića u ugostiteljskim objektima

 

– Rad ugostiteljskih objekata organizovati u skladu sa donetom Odlukom o posebnim merama pružanja usluga u oblasti trgovine na malo, koja obuhvata prodaju hrane i pića. To ne podrazumeva zatvaranje ugostiteljskih objekata. Međutim, ugostiteljima se zabranjuje da svoju delatnost vrše tako što bi korisnici usluga kupljenu hranu i piće konzumirali u samom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta. To znači da građanin može da kupi hranu i piće „za poneti“. Ne može da kupljenu hranu i piće konzumira za stolom ili šankom u samom ugostiteljskom objektu ili u bašti ugostiteljskog objekta.

 

Pročitajte još: U Klinički centar Vojvodine primljena dva nova pacijenta

 

– Ukoliko ugostitelj želi da vrši svoju delatnost za vreme trajanja vanrednog stanja, neophodno je da uspostavi dostavnu službu, koja bi isporučivala hranu i piće za poneti, ili da organizuje šalter preko koga bi se prodavala hrana i piće bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome, radnici u ugostiteljskom objektu moraju da budu opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje širenja zarazne bolesti. Stoga se ova odluka ne odnosi samo na restorane i kafiće, već i druge preduzetnike (kladionice, autoperionice, igraonice…) koji su omogućavali korisnicima svojih usluga da za stolom ili šankom konzumiraju hranu i piće koju bilo kupuju ili dobijaju besplatno.

 

gradski štab

 

Ograničen rad ugostiteljskih objekata od 8 do 16 sati

 

– U skladu s prethodnom odredbom, ograničava se radno vreme svih ugostiteljskih objekata od 8 do 16 časova.

 

– Odeljenju komunalne milicije i inspekcijskih poslova izdaje se naredba za pojačani nadzor nad svim objektima zatvorenog tipa.

 

– Obustavlja se javni gradski i prigradski saobraćaj, osim za potrebe privrede, a u skladu sa predlozima koje će dostaviti Gradsko veće Zrenjanina. Taksi prevoz se odvija u skladu s odredbama odluke Vlade Republike Srbije.

 

Pročitajte još: Pozovite kol-centar Gradske uprave ukoliko vam je potrebna pomoć

 

– Radno vreme pozivnog, kol-centra u Gradskoj upravi, koji pruža informacije za pomoć građanima, evidentira njihove potrebe i koordinira rad sa mesnim zajednicama, biće od 7 do 16 časova, svakodnevno.

 

– U svim mesnim zajednicama produženi rad i dežurstva odvijaju se u periodu od 7 do 15 časova, svakodnevno.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM