Društvo Vesti Zrenjanin

Objavljena imena đaka i studenata koji su dobili „Svetosavske stipendije“

svetosavske stipendije

Organizacija „Svetosavlje“ iz Zrenjanina objavila je imena stipendista za školsku 2020/2021. godinu. Pomenuta organizacija svake godine stipendira studente i učenike srednjih škola, a ove godine je odlučila da poveća fond za stipendiranje sa 1.150.000 na 1.550.000 dinara. Pojedinačne godišnje stipendije i ovog puta iznose 100.000 dinara za studente i 50.000 dinara za đake srednjih škola. „Svetosavske stipendije“ će se i u ovoj školskoj godini dodeliti u deset mesečnih rata.

 

Na konkursu je učestvovalo ukupno 40 studenata i srednjoškolaca sa teritorija grada Zrenjanina i opštine Žitište. Stipendije je dobilo njih 23 – osmoro najbolje rangiranih studenata i 15 učenika.

 

PROČITAJTE JOŠ: Počinje oslikavanje murala posvećenog pokojnom patrijarhu Irineju

 

Dobitnici „Svetosavske stipendije“ za školsku 2020/2021. godinu su studenti Danilo Ćirić (Akademija umetnosti u Novom Sadu), Zorica Radanov (Filozofski fakultet, Novi Sad), Aleksandra Jovanović (Pravni fakultet, Novi Sad), Anđela Jovanović (Filozofski fakultet, Novi Sad), Jelena Stojanović i Nemanja Stojanović (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Zrenjanin), i Kristina Bucu i Katarina Bucu (Ekonomski fakultet, Subotica).

 

„Svetosavske stipendije“ dobilo 15 srednjoškolaca

 

Stipendije namenjene učenicima srednjih škola dobili su Andrija Janković (Zrenjaninska gimnazija), Anja Ivković (Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“), Aleksandar Radanov, Luka Vukov, Milica Vukov, Teodora Jovanović (Zrenjaninska gimnazija), Milica Borić (Ekonomsko – trgovinska škola „Jovan Trajković“), Marija Ninković, Ljubica Živković (Zrenjaninska gimnazija), Viktor Mučaj (Hemijsko-prehrambena i tekstilna škola „Uroš Predić“), Sergej Grahovac (Zrenjaninska gimnazija), Katarina Ćorović (Srednja medicinska škola), Branislava Jahura, Katarina Jahura (Zrenjaninska gimnazija) i Milica Čorokalo (Ekonomsko-trgovinska škola „Jovan Trajković“).

 

– „Svetosavska stipendija“ se dodeljuje jedanaestu godinu zaredom. Želja „Svetosavlja“ je da ohrabri i pomogne školovanje talentovanih đaka i studenata iz porodica sa više dece. Takođe, želimo da ukažemo celokupnoj javnosti na njihov položaj i potrebu da naše društvo više obrati pažnju na njih – ističe predsednik organizacije „Svetosavlje“ Dragan Vidaković.

 

Potpisivanje ugovora o stipendiranju biće upriličeno u utorak, 8. decembra, u 12 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.