Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Obeležen Dan Komande za razvoj Banatske brigade (Foto)

dan komande za razvoj banatske brigade
Foto: Aleksandar Blanuša

U kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu danas je obeležen Dan Komande za razvoj Banatske brigade. On se obeležava 17. novembra, u spomen na dan kada je 1918. godine pobednička srpska vojska ušla u tadašnji Veliki Bečkerek.

 

Povodom Dana jedinice pročitane su čestitke i sumirani su rezultati rada između dva praznika. Takođe, najistaknutijim pojedincima su dodeljene nagrade i pohvale.

 

PROČITAJTE JOŠ: Praznik Grada Zrenjanina obeležen nizom protoklarnih događaja

 

Čestitajući praznik pripadnicima jedinice, komandant pukovnik Aleksandar Dedić je između ostalog istakao da je u prethodnom periodu realizovano više složenih zadataka.

 

 

– Pored stalnog ulaganja napora na unapređenju uslova za život i rad pripadnika jedinice, realizovali smo i više složenih zadataka. Učinili smo to samostalno i uz podršku organa vlasti na teritoriji u našoj nadležnosti. Posebno bih istakao angažovanje pripadnika jedinice na pružanju pomoći organima lokalne samouprave i stanovništvu u prvom talasu borbe protiv virusa Kovid-19. U pitanju je strašna pošast koja je zadesila celokupno čovečanstvo. Tada su pripadnici Komande za razvoj Banatske brigade bili angažovani na prostoru od Kikinde do Pančeva, i od reke Tise do granice sa Republikom Rumunijom – istakao je pukovnik Dedić.

 

Dan Komande za razvoj Banatske brigade je obeležen uz poštovanje svih propisanih mera za suzbijanje i sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid-19.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.