Društvo Vesti Zrenjanin

NURDOR poziva Zrenjanince da se priključe velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi

nurdor

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) poziva sve Zrenjanince, koji su u mogućnosti, da se priključe velikoj akciji dobrovoljnog davanja krvi. Ona će ove godine biti organizovana povodom Svetskog dana dece obolele od raka.

 

NURDOR akciju dobrovoljnog davanja krvi u našem gradu organizuje u saradnji sa Crvenim krstom Zrenjanin i Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Crkvama i verskim zajednicama deset miliona dinara iz gradskog budžeta

 

Akcija će biti održana u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović“, u četvrtak, 23. februara, u periodu od 9 do 13 časova.

 

– Nakon izazovnih pandemijskih godina, verujemo da smo naučili da su solidarnost, empatija i odgovornost najvažnije da bi jedna zajednica funkcionisala i da bi jedno društvo bilo zdravo i dobro mesto za život. U Srbiji od 100 ljudi koji mogu dati krv to učini troje. Takođe, u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka. Tokom lečenja često moraju da primaju transfuzije i to je ono što im spasi život. Usled epidemije i brojnih problema situacija sa zalihama krvi u našoj zemlji je veoma nepovoljna – navodi Joland Korora, predsednica Upravnog odbora NURDOR-a.

 

Prema njenim rečima, donacije nisu samo materijalne. Naš doprinos ne zavisi uvek od toga koliko novca možemo da doniramo.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Naprotiv, ono što je najvažnije da bi se sačuvali životi zapravo nije materijalno. Većina nas to može da donira četiri puta godišnje. Kada bismo to radili, nijedno dete ne bi došlo u situaciju da mu život bude ugrožen jer zalihe krvi nisu dovoljne – poručila je Korora.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz