Društvo Vesti Zrenjanin

Novinar iz Nemačke posetio Zrenjanin i razgovarao sa ovdašnjim kolegama

zoran solomun

U Zrenjaninu je juče boravio Zoran Solomun, novinar iz Nemačke, koji radi za nemačku radio stanicu Deutschlandfunk.

 

Solomun je u našem gradu boravio zbog snimanja radio emisije čija je tema Linglong. Domaćini su mu bili aktivisti Građanskog preokreta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Šta je pametna reciklaža i kako reciklirajući možete da osvojite nagrade?

 

Deutschlandfunk pripada javnom sektoru i jedan je od najuticajnijih i najkvalitetnijih radio programa. Prema rečima Solomuna, to je program koji, osim široke publike, slušaju i političari, ali i kolege novinari.

 

Zoran Solomun je svoju posetu iskoristio i da se sretne sa kolegama, novinarima iz Zrenjanina, između ostalog i sa članovima redakcije portala zrenjaninski.com.

 

U razgovoru sa njim, zrenjaninski novinari su mogli da saznaju na koji način funkcioniše informisanje u Nemačkoj, kao i kakvu ulogu i značaj imaju javni mediji, kakav je Deutschlandfunk.

 

Novinari iz Zrenjanina ispričali su gostu nešto više o medijskoj sceni u gradu, o poteškoćama koje se tiču pristupa informacijama o temama važnim za zajednicu, finansiranju lokalnih medija i dopisništava.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Kolegi iz Nemačke, svojim razmišljanjima, pomogli su i u prikupljanju materijala za radio emisiju.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak