Društvo

NOVA LABORATORIJA U SPECIJALISTIČKOJ BOLNICI

bolnica

ZRENJANIN – Nova laboratorija otvorena je danas u staroj Specijalističkoj bolnici. Najsavremeniji tehnološki, hematološki i biohemijski aparati, kao i nove stolice i centrifuge, omogućiće građanima da se što lakše pregledaju.

specijalisticka-poliklinika

– Ovo je projekat koji smo obećali pre četiri godine i trebalo je dosta vremena da se realizuje. U laboratoriji će moći da se uradi od 200 do 400 pregleda dnevno i biće nam omogućeno da vadimo i analiziramo krv na terenu. Svi oni koji žive u naseljenim mestima neće više morati da dolaze u laboratoriju u grad, već će tehničari odlaziti u njihova, ili najbliža mesta. Analiza će se raditi elektronskim putem, a rezultati će se vraćati njegovom lekaru – izjavio je Predrag Matejin, pokrajnski poslanik.

specijalisticka-poliklinika

Opremu su finansirali poslovni partneri, kao i Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, a cena jednog aparata koštala je od 20 do 25 hiljada evra. Nova laboratorija značiće građanima, jer će sada sve analize krvi biti čuvane u kompjuteru, pa će na taj način veoma brzo i doktori i pacijenti moći da pogledaju i neke stare rezultate.

– Grad Zrenjanin ulaže u domove zdravlja, kao i u izgradnju apoteka. Zgrade i objekti bez opreme ništa ne znače i zato je ova laboratorija veoma značajna za naš grad. Žao mi je što Autonomna pokrajina Vojvodina nije shvatila da i ona treba da ulaže u zrenjaninsku Bolnicu – istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

specijalisticka-poliklinika

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz