Društvo Vesti Zrenjanin

NIS finansira projekte u školama u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Žitištu

zajednici zajedno 2020
Tehnička škola u Zrenjaninu dobila najviše sredstava

Kompanija NIS finansiraće projekte u više škola na području grada Zrenjanina i opština Novi Bečej i Žitište, u okviru programa „Zajednici zajedno 2020“.

 

Zahvaljujući ovim projektima biće unapređena digitalizacija nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama širom Srbije.

 

Za Zrenjanin je izdvojeno 12,5 miliona dinara. Ta sredstva će biti iskorišćena za realizaciju projekata u deset osnovnih i srednjih škola u gradu i selima. Sredstva će biti utrošena za nabavku opreme, nastavnih sredstava, računara, projektora, uređenje i opremanje informatičkih kabineta i učionica, kao i unapređenje sistema za nadzor.

 

PROČITAJTE JOŠ: Konačno će dobiti kupatilo: Zrenjaninci pritekli u pomoć porodici Felbab

 

U pitanju su Tehnička škola, Muzička škola „Josif Marinković“ i osnovne škole „2. oktobar“, „Dr Jovan Cvijić“, „Žarko Zrenjanin“ i „Petar Petrović Njegoš“ u Zrenjaninu. Sredstva su dobile i škole „Dr Boško Vrebalov“ u Melencima, „Jovan Dučić“ u Kleku, „Sveti Sava“ u Stajićevu i „Svetozar Marković Toza“ u Elemiru, odnosno Tarašu.

 

Pojedinačno, najveći iznos, nešto više od dva miliona dinara, dobiće Tehnička škola u Zrenjaninu, za opremanje kabineta za izvođenje nastave.

 

Sredstva i za škole u Novom Bečeju i Žitištu u okviru programa „Zajednici zajedno 2020“

 

Za Novi Bečej opredeljeno je četiri miliona dinara. Novac na konkursu dobile su osnovne škole iz Novog Bečeja, Bočara i Kumana, kao i novobečejska srednja škola.

 

Istu sumu, četiri miliona dinara, dobiće i osnovne škole u Žitištu, Srpskom Itebeju i Banatskom Karađorđevu.

 

Programom „Zajednici zajedno 2020“, inače, podržane su osnovne i srednje škole iz 12 partnerskih gradova i opština, u kojima NIS ostvaruje najveći deo svojih poslovnih aktivnosti.

 

„Upravo zato što su savremeni način obrazovanja i bezbednost dece u školama prepoznati kao prioritet za ulaganje, kompanija NIS će za ove projekte u 2020. godini donirati ukupno 114,5 miliona dinara. Ovogodišnji program realizovan je u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom unutrašnjih poslova“, saopšteno je iz kompanije.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Programom “Zajednici zajedno 2020”, inače, podržane su osnovne i srednje škole iz 12 partnerskih gradova i opština, u kojima NIS ostvaruje najveći deo svojih poslovnih aktivnosti“
  LEPO-TREBA POMOĆI I DRUGIMA!!!
  A, ZAŠTO NE NAPIŠETE, ZA „NIS-ove poslovne aktvnosti“, DA JE TO TZV. „NAFTNA RENTA“, KOJA JE NAMENJENA K A T A S T A R S K I M O P Š T I N A M A, U KOJIMA SE PROIZVODE NAFTA I GAS, „ZA OBNOVU OŠTEĆENE INFRASTRUKTURE“!!!???
  TAKO JE BILO, NA PRIMER, DOK JE ELEMIR BIO OPŠTINA, DO 1961.
  DA SU TA SREDSTVA TAKO KORIŠĆENA, ELEMIR BI BIO „MALI HJUSTON“-RAZVIJENA SREDINA, A, NE OVAKO, DOBIJA „NA KAŠIČICU“ I IZ „SVOG“ SAMODOPRINOSA, KOJI „MORA“ DA PROĐE, A, KOJI JE U GRADSKOJ KASI!!!???
  KAO, ELEMIRCI, I DR. NE UMEJU „PRAVILNO“ DA GA KORISTE I SL. FLOSKULE!!!
  TEŠKO NAMA S VAMA, KADA NAS „VI IZ GRADA ČEŠETE“!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz