Društvo

Nevreme ugrozilo rad porodilišta, trudnice i bebe premeštene na sigurno!

Opšta bolnica "Đorđe Joanović"

Jako nevreme koje je juče zadesilo Zrenjanin zadalo je velike probleme zaposlenima u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu. Usled štete koja je izazvana obilnim, do sada nezapamćenim padavinama, juče je bio ugrožen rad porodilišta, a šteta, u manjoj meri, izazvana je i na nekim drugim bolničkim odeljenjima.

 

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja dr Vladimir Arbutinov izjavio je danas da su svi liftovi u bolnici, osim teretnog, trenutno van funkcije, kao i da je kotlarnica bila poplavljena.

 

– Zbog štete na krovu, popustio je plafon na porođajnom odeljenju i pola porodilišta našlo se pod vodom. Zahvaljujući brzoj reakciji osoblja, sve trudnice i bebe smeštene su u suvi deo zgrade. Situacija je sve vreme bila pod kontrolom i niko nije povređen – kazao je Arbutinov.

 

Opšta bolnica "Đorđe Joanović"

 

On je naglasio i da je danas sve pod kontrolom, da su svi pacijenti zbrinuti na sigurno, što je bio i prioritet. Takođe, Arbutinov je istakao da su svi medicinski aparati sačuvani i da su osposobljeni kuhinja i vešeraj za dalji rad.

 

– Posebnu zahvalnost dugujemo gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću, Domu zdravlja, svim gradskim službama i vatrogasno – spasilačkoj jedinici, zbog čije nesebične pomoći rad bolnice nije doveden u pitanje. U jednom momentu ovde se zateklo stotinu ljudi, uključujući i bolničko osoblje, koji su sanirali posledice nevremena – kazao je Arbutinov.

 

Opšta bolnica "Đorđe Joanović"

 

Bolnicu je danas posetila i pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Snežana Bojanić koja je ocenila da je osoblje ove zdravstvene ustanove, na čelu sa menadžmentom, izvanredno reagovalo i rešilo situaciju na najbolji mogući način.

 

– Sve trudnice urednog kliničkog toka, koje su prispele za porođaj, biće upućene u bolnicu u Vrbasu, a rizične trudnice biće upućene u Klinički centar u Novom Sadu. Obe ustanove spremno ih čekaju – istakla je Bojanić.

 

Ona je dodala da je Pokrajina obezbedila sredstva za sanaciju krova bolničke zgrade i da je trebalo da radovi počnu u ponedeljak, ali da ih je nevreme preduhitrilo. Bojanić je dodala da će problem sa krovom biti rešen u narednom periodu.

 

Opšta bolnica "Đorđe Joanović"

 

Podeli članak
sinovoz
FAM