Društvo Vesti Zrenjanin

Ne krećite na put: Grčka od sutra zatvara granice za turiste iz Srbije

grčka
Foto: Pixabay

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će Grčka od sutra ujutru, u 6 časova, zatvoriti granice za državljane Srbije.

 

Ljajić je objasnio da je Grčka tu odluku donela zbog epidemiološke situacije u našoj zemlji i velikog broja testiranih ljudi iz Srbije u Grčkoj koji su pozitivni.

 

On je naveo da će turistima iz Srbije koji se trenutno nalaze u Grčkoj biti omogućeno da završe svoje aranžmane.

 

Pročitajte još: BUDITE OPREZNI: UV indeks na području Zrenjanina danas veoma visok

 

Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da će Grčka od sutra zatvoriti granice za građane Srbije. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je Tanjugu da se ova odluka neće odnositi jedino na neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola.

 

– Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj. Tako će se izbeći situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima, bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke – istakao je Dačić.

 

On je dodao da će naši građani koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana. Potom će im biti omogućeno da se vrate u Srbiju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM