Društvo Vesti Zrenjanin

Najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom u Zrenjaninu

korona

Raste broj zaraženih virusom korona u srednjem Banatu, ali se stanje može okarakterisati kao stabilno, kaže za portal zrenjaninski.com dr Zdravko Ždrale, direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

 

Kao uzrok rasta broja zaraženih, u odnosu na prvi pik epidemije, navodi se popuštanje discipline među građanima i učestaliji kontakti u najaktivnijem delu populacije.

 

– U srednjem Banatu od 10. juna do sada je zaraženo 39 osoba. Od ukupnog broja obolelih, 22 su iz grada Zrenjanina, dok je njih 11 iz sela sa gradske teritorije. Dva obolela ima Novi Bečej, četvoro opština Žitište, dok Sečanj i Nova Crnja nemaju nijedan slučaj – precizira dr Ždrale.

 

Pročitajte još: Milošu je do 15. jula potrebno još 40.000 evra da bi sačuvao svoj život!

 

Podsetimo, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je na jučerašnjoj konferenciji za novinare saopštio da je u srednjem Banatu broj trenutno zaraženih 34. U međuvremenu, po podacima koje je saopštio Ždrale, broj je porastao za pet.

 

U Zrenjaninu je, inače, do sada testirano 2658 žitelja. U gradu je oformljena jedna kovid ambulanta, u gradskom naselju Zeleno polje. Tamo se mogu javiti svi koji imaju neke od prepoznatljivih simptoma korone.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM