Društvo Vesti Zrenjanin

Načelnica Okruga priredila prijem za pripadnice Vojske Srbije (Foto)

pripadnice vojske srbije
Foto: Srednjobanatski upravni okrug

Za pripadnice Vojske Srbije, njih osam, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević priredila je prijem u sedištu okruga.

 

U gostima kod načelnice bilo je osam pripadnica vojske, koje u statusu profesionalnih vojnika obavljaju raznorodne vojne dužnosti u Komandi za razvoj Banatske brigade. One su angažovane u kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu.

 

U razgovoru sa Snežanom Vučurević, pripadnice Vojske Srbije su predočile kako se mlade žene snalaze kao profesionalni vojnici i oficiri. Govorile su i o tome šta ih motiviše da se bave ovim poslom i kakva su im iskustva i očekivanja u daljoj karijeri. Zanimljivo je i da su se neke od njih već ostvarile kao majke i supruge. Kako su navele, zadovoljne su svojim statusom i tretmanom u vojsci, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje. U razgovoru je istaknuto i da muške kolege nemaju predrasuda prema njima i da ih prihvataju sa uvažavanjem.

 

 

Vučurević je podsetila na doprinos žena, kao učesnica oslobodilačkih ratova i drugih istorijskih događaja na našim prostorima. Ona je napomenula da je uloga pripadnica lepšeg pola i danas jednako važna.

 

Pročitajte još: Centar za socijalni rad i Sigurna kuća delili ljubičaste trake

 

– Bez obzira na sve bolji položaj žena u uniformi, još uvek treba vredno raditi na osnaživanju i napredovanju žena u ovakvim službama. A mi ćemo, zajedno sa drugim institucijama, podržavati nastojanja da u Vojsci Srbije bude što više uspešnih žena – zaključila je Vučurević.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM