Društvo YSLAJDER

NA SEDNICI OKRUGA O POSLEDICAMA OLUJNOG NEVREMENA

sednica
Sa jedne od prethodnih sednica Saveta Okruga

ZRENJANIN – Posledice olujnog nevremena i mere za njihovo otklanjanje, bile je jedna od najvažnijih tačaka današnje sednice Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

sednica
Sednica Srednjobanatskog upravnog okruga

 

Sednici, kojom je predsedavala načelnica SBUO Snežana Vučurević, prisustvovali su predsednici i predstavnici lokalnih samouprava sa područja okruga.

 

U vezi posledica olujnog nevremena, koje je pogodilo okrug u nedelju, 17. septembra, konstatovano je da su sve lokalne samouprave odmah sutradan dostavile izveštaje o posledicama i nastaloj šteti. Iz izveštaja se vidi da su posledice nevremena pretrpela sva naseljena mesta u okrugu a da su najviše pogođeni Jarkovac i Konak u sečanjskoj opštini, i Orlovat na području Grada Zrenjanina. Najviše su oštećeni krovovi objekata, dalekovodi i drveće.

 

Prema zvaničnom izveštaju zrenjaninske bolnice čak 20 osoba je primljeno na Odeljenje za zbrinjavanje i prijem urgentnih stanja, od toga je 17 sa težim, a tri osobe sa lakšim povredama. Od teže povređenih, jedan pacijent je upućen na dalje lečenje u Klinički centar Srbije. Pacijent je operisan i očekuje se povoljan ishod.

 

U razmatranju primene Zakona o ozakonjenju objekata, predstavnicima lokalnih samouprava je predočeno da je druga faza ozakonjenja, koja je usledila nakon završenog popisa objekata i odnosi se na donošenje rešenja o rušenju, u nekim opštinama okončana a u nekima je pri kraju. Sada sledi treća i završna faza ozakonjenja objekata, čije okončanje se očekuje u narednih nekoliko godina.

 

Na sednici jezaključeno i da su lokalne samouprave obavezne da sprovode i Zakon o stanovanju i održavanju zgrada, i da imenuju registratore i njihove zamenike koji će vodite registre stambenih zajednica kao pravnih lica, donositi odluke poput Pravilnika o kućnom redu, održavanju zgrada, budžetu i sve drugo što je regulisano ovim zakonom.

 

U izveštaju o postupanju inspekcija, koje su bile nadležne za kontrolu u vreme održavanja manifestacija „Velikogospojinski dani“ u Novom Bečeju i „Dani piva“ u Zrenjaninu, konstatovano je da nije bilo puno nepravilnosti, pa time ni naloženih mera, i da je opšti utisak da je organizacija ovih manifestacija u tom pogledu sve bolja i uspešnija.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM