Društvo Vesti Zrenjanin

Mladi talenti i njihovi mentori dobili nagrade za vrhunske rezultate

talenti
Foto: Pokrajinska vlada

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom i  pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Draganom Milošević, uručio je tradicionalno pokrajinsko priznanje „Talenti“. Ovo priznanje se uručuje darovitim učenicima iz Vojvodine i njihovim mentorima.

 

Priznanje „Talenti“ zaslužili su oni koji su u školskoj 2018/2019. godini postigli vrhunske rezultate na republičkim takmičenjima u zemlji ili u inostranstvu. I to u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika.

 

Milićević je rekao da su ti rezultati vredni divljenja, jer su postignuti u oštroj konkurenciji na domaćoj sceni i na međunarodnim takmičenjima.

 

– Vi ste svetlo koje danas sija u Srbiji, jer ste i sadašnjost i budućnost naše zemlje – poručio je Milićević laureatima.

 

Pročitajte još: Putuju starim kombijem i prikupljaju poklone za decu bez roditelja (Video)

 

On je dodao da ovi daroviti mladi ljudi pokazuju svima nama da je put znanja, učenja, marljivosti i uspeha – pravi put.

 

– Želim vam da i u narednim godinama svog učenja i obrazovanja postižete vrhunske rezultate. Takođe, želim vam i da u delatnostima kojima se budete bavili ostanete istrajni, vredni i posvećeni. A naša dužnost je da nastavimo da ulažemo u kvalitet obrazovanja, kao što smo činili u protekle četiri godine – istakao je Milićević.

 

Priznanje „Talenti“ – priznanje za izuzetnost

 

Za dosadašnja postignuća dobitnicima nagrada čestitke je uputio i Vladimir Batez. On je kazao da je priznanje „Talenti“ – priznanje za izuzetnost.

 

– Vaša nadarenost, koju vrednim radom i odricanjem svakog dana nadograđujete, čini vas posebnim. Nama daje motiv da podržavamo vaš rad, kreativnu i stvaralačku snagu i vaše sjajne rezultate – kazao je Batez.

 

Ove godine uručena je 171 nagrada učenicima i njihovim mentorima u osnovnim, srednjim i muzičkim školama. Šestoro darovitih je dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 55.000 dinara, 83 učenika diplome s novčanim iznosima od po 29.500 dinara i 82 mentora diplome i novčane nagrade od po 14.500 dinara.

 

Među nagrađenima su i učenici, nastavnici i profesori iz osnovnih i srednjih škola iz Zrenjanina i Tomaševca. Njihova imena možete PROČITATI OVDE.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz