Društvo Vesti Zrenjanin

Ministar Zoran Đorđević uručio gradu novo sanitetsko vozilo

zoran đorđević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uručio je danas gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću ključeve novog sanitetskog vozila. Ovo vozilo, koje je potpuno opremljeno neophodnom aparaturom, poklon je ministarstva ovdašnjoj lokalnoj samoupravi. Vrednost vozila je pet miliona dinara.

 

– Ne bih voleo da ga koristite često. Zapravo, voleo bih da ga nikada ne koristite. Ali, verujem da će svako njegovo korišćenje spašavati nečiji život i da će imati svoju svrhu – poručio je Đođević.

 

On se prethodno u Gradskoj kući sastao sa čelnicima Grada Zrenjanina i drugih institucija. Sastanku su prisustvovali predstavnici Centra za socijalni rad, Gerontološkog centra, Nacionalne službe za zapošljavanje i PIO Fonda.

 

– Pričali smo o zajedničkim planovima za naredni period i šta bi trebalo unaprediti u budućem radu. Hteo sam da čujem kako ministarstvo može da pomogne da bi ove institucije bile funkcionalnije u svom radu – kazao je ministar Đorđević.

 

Gradonačelnik Janjić je ocenio da je saradnja lokalne samouprave sa Vladom Republike Srbije na visokom nivou.

 

– Značajna sredstva izdvajamo za socijalni zaštitu naših sugrađana. To radimo zajedno sa Centrom za socijalni rad, Gerontološkim centrom i ostalim institucijama. Bez obzira da li su te institucije pod ingerencijom Grada, Pokrajine ili Republike – naglasio je Janjić.

 

On je napomenuo da će dobijeno sanitetsko vozilo koristiti Centar za socijalni rad, ali i druge ustanove.

 

Vozilo na usluzi stanarima Prihvatilišta za beskućnike

 

Direktorka Centra za socijalni rad Olivera Lisica pojasnila je da će novo vozilo biti u službi korisnika usluga Prihvatilišta za beskućnike.

 

– U prihvatilištu ima sve manje beskućnika, a sve više ljudi koji se nalaze u kriznim situacijama. To su stare, bolesne i nemoćne osobe koje čekaju smeštaj u drugu ustanovu socijalne zaštite, u kojoj će biti adekvatno zbrinute. Radi se o licima koja, ili nemaju srodnike, ili imaju porodice koje ne mogu da preuzmu brigu o njima – objasnila je Lisica.

 

zoran đorđević

 

Podeli članak
sinovoz
FAM