Društvo Vesti Zrenjanin

Miloš Guteša je dvaput pobedio rak, u trećoj borbi mu treba naša pomoć!

miloš guteša
Foto: Privatna arhiva

“Ćao, moje ime je Miloš Guteša. Imam 29 godina i do sada sam pobedio tumor mozga dva puta. Za treći put, trebaće mi Vaša pomoć”.

 

Ovim rečima građanima se obratio mladi Zrenjaninac, rođen 1990, koji se od 2013. godine bori sa karcinomom mozga. Do sada je imao dve operacije na otvorenom mozgu. Treća operacija nije prihvatljivo rešenje zbog veoma visokog rizika da će Miloš ostati paralizovan.

 

Miloš je prvi put operisan kada je imao dvadeset i tri godine, u Kliničkom centru Vojvodine, na Odeljenju neurohirurgije, u Novom Sadu, gde su mu uklonili tumor. Posle prve operacije se oporavio i živeo je zdrav život, bavio se sportom i nastavio da studira.

 

Tumor se vratio početkom 2019. godine i Miloš je drugi put operisan na istoj klinici u martu. Posle te operacije, Miloš Guteša nije uspeo da se oporavi, a tumor je počeo naglo da raste. U septembru se zbog čestih gubitaka svesti ponovo našao u Kliničkom centru Vojvodine u borbi za život.

 

Rešenja poput hipertermije, protonskog zračenja i hemioterapije, zajedno sa imunoterapijom, kako tvrde doktori u Nemačkoj, jedino su rešenje da ovaj mladi čovek preživi i nastavi život bez posledica.

 

Ovaj Zrenjaninac se trenutno nalazi na lečenju u Frankfurtu, u medicinskoj ustanovi specijalizovanoj za naprednu medicinu. U ovom trenutku se čekaju rezultati testova koji bi trebalo da odrede dalji tok lečenja.

 

 

Budimo humani!

 

Humanitarna fondacija „Budi human“ Aleksandra Šapića uključila se u akciju pomoći ovom mladom Zrenjanincu.

 

To možete da učinite i vi na jedan od sledećih načina:

 

Slanjem SMS poruke: upišite 719 i pošaljite SMS na 3030

 

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: upišite human719 i pošaljite SMS na 455

 

Uplatom na dinarski račun: 160-555295-69

 

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004273.3

IBAN: RS35160005400004273335

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj

 

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

 

Za Milošev život! Budimo humani!

 

Podeli članak
sinovoz
FAM