Društvo Vesti Zrenjanin

Maturanti velikog srca: Inicirali dodatnu akciju dobrovoljnog davanja krvi

maturanti dali krv
Foto: Crveni krst Zrenjanin

Crveni krst Zrenjanin je najavio da će tradicionalno i ove godine obeležiti 8. maj – Svetski dan Crvenog krsta. Ujedno će obeležiti i Nedelju Crvenog krsta, koja traje od 8. do 15. maja.

 

Ova organizacija će, u sklopu obeležavanja Nedelje Crvenog krsta, a pod sloganom „Sve što činimo, činimo od srca“, realizovati nekoliko aktivnosti.

 

PROČITAJTE JOŠ: Veliki broj građana se okupio na centralnom trgu kako bi odao poštu nastradalima

 

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u četvrtak, 11. maja, u prostorijama Zrenjaninske gimnazije (sala za fizičko), biće realizovane dve akcije dobrovoljnog davanja krvi. Redovna gradska akcija realizuje se u terminu od 8 do 12 časova. Na inicijativu maturanata Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“, u terminu od 13 do 16 časova, biće održana akcija namenjena svim punoletnim srednjoškolcima.

 

Crveni krst organizuje i taktičko-pokaznu vežbu

 

Crveni krst Zrenjanin će istog dana održati i redovnu godišnju sednicu Skupštine, sa početkom u 11 časova. Zvaničnom radnom delu Skupštine prethodiće svečani deo. Tokom njega će najzalužnijim volonterima i članovima biti uručena priznanja Crvenog krsta Srbije.

 

Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa jedinicom Civilne zaštite opšte namene i pripadnicima Vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Zrenjanina, a uz podršku Grada Zrenjanina, realizovaće 13. maja, sa početkom u 10 sati, taktičko-pokaznu vežbu na Trgu slobode. Kroz simulirane spasilačke akcije, na vežbi će biti predstavljeno spasavanje iz objekta zahvaćenog požarom, pravilno i pravovremeno pružanje prve pomoći, izgled i funkcionisanje prijemno-trijažnog šatora.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Po okončanju pokazne vežbe, uslediće gradsko takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu povreda, stanja i oboljenja. Takmičenje će biti realizovano uz učešće gostujućih ekipa iz Arada (Rumunija), Bekeščabe (Mađarska), Novog Sada i Subotice.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sedmoro đaka iz našeg okruga osvojilo zlatne diplome na Pokrajinskoj smotri recitatora

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak