Društvo Vesti Zrenjanin

Maturant Medicinske škole Janko Radan proglašen za „Zvezdu internata“

janko radan
Foto: Dom učenika Zrenjanin

Svake godine stanari Doma učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ iz Zrenjanina glasanjem odaberu „Zvezdu internata“. Ove školske godine tu titulu osvojio je maturant Medicinske škole Janko Radan.

 

Janko je iz Sečnja. Pre četiri godine upisao je Medicinsku školu u Zrenjaninu i došao je u Dom učenika. Posle četiri godine, koje su proletele, i tužan je i srećan. Tužan, jer napušta drugare i dom koji mu je u prethodnom periodu bio druga kuća, a srećan jer, kako kaže, za njega sada počinje nova faza života.

 

PROČITAJTE JOŠ: Tamara Saravolac osvojila srebro na Balkanskom takmičenju u masažama

 

– Školovanje u Zrenjaninu, a pogotovo domski život, zauvek ću pamtiti kao jedno prelepo iskustvo. Domski život se ne može dočarati i opisati nekome ko lično nije doživeo to iskustvo. Nezaboravno svako veče, toliko novih ljudi koje sam upoznao, osoblje internata koje nam je bezbroj puta izašlo u susret, učestvovanje u domskim aktivnostima, neprospavani noćni sati, druženje kada je pravilnik ponašanja u domu to dozvoljavao, a pogotovo druženje kada nije… Sve to će mi do kraja života ostati u predivnom sećanju – priča Janko Radan za portal zrenjaninski.com.

 

On dodaje da je u domu upoznao bezbroj pravih i iskrenih prijatelja. Trudiće se da sa njima zauvek održi kontakt, i kad ih putevi razdvoje.

 

– Pamtiću i pojedine članove osoblja internata, koji su bili tu za mene u najgorim situacijama, najvećim domskim prekršajima i koji su, na neki način, rizikovali svoj položaj za jedno obično dete koje ne poznaju i koje je tu samo četiri godine i onda odlazi dalje. Ukratko, domski život sam opisao koliko jesam, ali o njemu bih mogao da pričam satima – kaže Janko.

 

janko radan

 

Priznanje nije očekivao

 

Titula „Zvezde internata“ Janku prija ali, napominje, priznanje nije očekivao.

 

– Stvarno nisam mogao da zamislim da me drugari tako doživljavaju. Učestvovao sam u gotovo svim domskim aktivnostima, veseo sam po prirodi, dobar drugar, i to mi je valjda donelo ovo priznanje koje mi mnogo znači – ističe Janko.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Ovaj mladić je završio srednju školu, a za radiološkog tehničara školovaće se u Visokoj strukovnoj školi u Novom Sadu. Naglašava da mu je plan da završi ovo što je započeo, pa da se posle toga zaposli u svojoj struci.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak