Društvo YSLAJDER

JUBILEJ ODELJENJA SPECIJALISTIČKO – KONSULTATIVNIH PREGLEDA

ZRENJANIN – Odeljenje specijalističko – konsultativnih pregleda u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu svečano je obeležilo dvadeset godina rada. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zaposlenih, ali i nekadašnjih radnika ovog odeljenja, koji su sada u penziji, a njima su se obratili direktor Bolnice Jovan Sekulić, načelnica odeljenja Dragana Dujin Bajat, glavna sestra Opšte bolnice Andrijana Santovac i glavna sestra odeljenja Tereza Kerčov, podsetivši prisutne na bitne momente u protekle dve decenije rada.

 

jubilej odeljenja

 

Prva Specijalistička poliklinika, šezdesetih godina, nalazila se u centru grada, u objektu koji je bio izgrađen u neposrednoj blizini Gradske kuće. Već 1965. ustanova je preseljena  u objekat na magistrali. Tada nije bilo načelnika ove službe, a prva glavna sestra je bila Jovica Gogić. Kasnije, načelnik postaje gastroenterolog Vladimir Milošević. Pored ostalih specijalnosti, u toj zgradi je bila smeštena i Onkološka i Dijabetološka ambulanta, Rengenološka služba i laboratorija.

 

Tek 1997. godine ovo odeljenje se seli u nov, savremeno opremljen prostor u krugu Opšte bolnice, na prizemlju zgrade Nove bolnice. U sklopu Odeljenja funkcioniše 13 ambulanti: ortopedska, urološka, hirurška, ambulanta za plastičnu hirurgiju, otorinolaringološka, oftalmološka sa strabološkim kabinetom, internističke ambulante: kardiološka sa kabinetima za dijagnostiku (ergometrija, ultrazvuk srca, holter pritiska, holter ritma), nefrološka, endokrinološka, hematološka, gastroenterološka, ambulanta za sistemske i reumatske bolesti i ambulanta za fizijatriju. Dnevno se ovde uradi oko 700 pregleda.

 

Dosadašnji načelnici odeljenja bili su gastroenterolog Vladimir Milošević, specijalista neuropsihijatrije Dragana Žegarac i kardiolog Mirko Prvanov. Glavne sestre su bile Jovica Gogić, Ljuba Milin, Smiljka Knežević, Jelena Davidov, Tereza Mađarov i Dijana Pap.

 

Danas, načelnik odeljenja je dermatovenerolog Dragana Dujin Bajat, a glavna sestra je Tereza Kerčov.

Podeli članak
sinovoz
FAM