Društvo Vesti Zrenjanin

Jednodnevni seminar o postupku medijacije u potrošačkim sporovima

prava potrošača

Jednodnevni seminar o postupku medijacije u potrošačkim sporovima biće održan u sredu, 27. aprila, od 10 do 14.15 časova, najavila je u razgovoru za portal zrenjaninski.com diplomirana pravnica Violeta Stamenković, posrednica koja se nalazi na zvaničnoj listi tela za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

 

Na ovom seminaru biće reči o obaveznom učešću trgovca u medijaciji s potrošačem i mogućnostima finansiranja medijatora iz budžeta. Govoriće se i o tome kako lokalne samouprave mogu da obezbede prostor i tehnička sredstva za rad medijatora. Takođe, biće predstavljen niz drugih novina koje olakšavaju vođenje medijacije.

 

PROČITAJTE JOŠ: ZREPOK donirao pet infuzionih pumpi za lečenje najmlađih pacijenata

 

Violeta Stamenković naglašava da je seminar namenjen medijatorima, kao dodatna obuka za rešavanje potrošačkih sporova. Namenjen je i zaposlenima u pravnim službama trgovaca, odnosno službama koje obavljaju poslove reklamacija, izdavanja i ostvarivanja prava po osnovu garancija, održavanja i jačanja odnosa s kupcima.

 

Seminar je takođe namenjen i svim privrednim subjektima koji obavljaju delatnost trgovine i/ili prodaje robe i pružanja usluga, zatim advokatima, predstavnicima civilnog sektora koji deluju u oblasti zaštite potrošača i udruženjima potrošača, kao i potrošačima, odnosno fizičkim licima.

 

Trgovci i kupci treba da znaju svoja prava

 

– Neophodno je da našu društvenu zajednicu konstantno informišemo o novim zakonskim propisima u vezi sa posredovanjem i vansudskim poravnanjem. To je u interesu društva. Zato treba što više pisati i pričati o novom zakonu koji se odnosi na zaštitu potrošača – kaže Stamenković.

 

Naime, od marta ove godine počela je primena dela novog Zakona o zaštiti potrošača koji je uveo značajne novine u oblasti potrošačke medijacije.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Kako trgovci tako i kupci treba da znaju svoja prava, a ne samo koje su nam zakonske obaveze – ističe Violeta Stamenković.

 

Za sva pitanja i vaše prijave na jednodnevni seminar obratite se na e-mail: reg.kancelarijaposrednika@gmail.com

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.