Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Jedno od najmasovnijih đačkih takmičenja: Praznik matematike u OŠ „2. oktobar“

osnovna škola 2. oktobar bila domaćin takmičenja iz matematike

I ove, kao i prethodnih 30 godina, Osnovna škola „2. oktobar“ iz Zrenjanina bila je domaćin jednog od najmasovnijih školskih takmičenja kod nas. U pitanju je opštinsko i okružno takmičenje iz matematike.

 

– Ove godine ugostili smo 353 učenika na opštinskom i 166 na okružnom takmičenju. Naši dežurni učenici i kolege potrudili su se da svakome od njih boravak u našoj školi bude prijatan, da sa lakoćom pronađu svoju učionicu i da im sama izrada testa protekne u miru, tako da mogu da se koncentrišu. Naravno, osmeh je ono što im tada najviše znači jer ih malo oslobodi treme – kaže za portal zrenjaninski.com Sanja Gerbeš, direktorka Osnovne škole „2. oktobar“.

 

PROČITAJTE JOŠ: Gradski savet za mlade dobio novog predsednika i šest članova

 

Ona ističe da su u školi srećni svaki put kada vide koliki je broj đaka prijavljen za takmičenje, naročito đaka nižih razreda, iz predmeta koji nepravedno važi za bauk.

 

– Deca koja se opredele da se pripremaju za ovo takmičenje dokazuju nam da je matematika zabavna. Deca je vole i spremna su da izdvoje dodatno vreme ne bi li je što bolje izučila. Mi se radujemo zbog uspeha svakog deteta i svakog osvojenog mesta – kaže Sanja Gerbeš.

 

osnovna škola 2. oktobar bila domaćin takmičenja iz matematike

 

U školi su naročito ponosni na uspeh svojih učenika iz matematike. To pokazuju njihovi odlični rezultati na završnom testu, kao i na samom takmičenju.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Mart je, inače, mesec matematike. Zato se u OŠ „2. oktobar“ trude da različitim aktivnostima – izložbama, radionicama i objavama na društvenim mrežama i sajtu, obeleže ovaj veliki praznik znanja.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak