Društvo

JEDAN OD TRI NAJLEPŠA GRADA: Kako turisti da provedu četiri dana u Zrenjaninu

ZRENjANIN – Zrenjanin se, uz Suboticu i Vranje, našao na listi tri najlepša grada u Srbiji koja bi trebalo posetiti, preneo je portal „Jugmedia“ podatke sa sajta globalne platforme za avanturiste, čiji je fokus usmeren na kulturu, umetnost, hranu i arhitekturu. Rang lista napravljena je u okviru projekta „World #1 Vip Travel Club“, koji je počeo u septembru.

zrenjanin-centar
Centar Zrenjanina – pogled sa Katoličke crkve

A kako turisti na najlepši način mogu da provedu vreme u našem gradu i ponesu uspomenu na Zrenjanin?

Javno preduzeće „Turistički centar grada Zrenjanina“ je, na nedavno završenom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, gostima predstavilo četvorodnevni program boravka u gradu na Begeju, namenjen organizovanim grupama turista.

Prvi dan, po zamisli Turističkog centra, obuhvata dolazak u Zrenjanin u jutarnjim časovima, smeštaj u odabrani objekat, ručak, obilazak starog jezgra grada, zatim stalne postavke Narodnog muzeja, Galerije savremene umetnosti… I, naposletku, večera i noćenje.

Drugog dana, nakon doručka, za posetioce je predviđen odlazak do izletišta Prirodnog rezervata „Carska bara“, ukrcavanje na čamac ili brod i obilazak rezervata sa 250 različitih vrsta ptica. Posle toga, sledi odlazak u Belo Blato, romantično selo, specifično po svojoj multikulturalnosti, i ručak u turističkom seoskom domaćinstvu „Lujza“. Onda je na redu odlazak do jezera „Joca“, koje je najbolji prirodni revir za pecanje štuke u regionu, površine 700 hektara, i popodnevno pecanje. Večera u etno restoranu i noćenje na kraju su drugog dana turističkog boravka u Zrenjaninu.

Etno centar "Lujza" u Belom Blatu
Etno centar „Lujza“ u Belom Blatu

Turistički centar trećeg dana preporučuje ravničaranje po Mužljanskim ritovima, a u letnjim mesecima kupanje na Peskari ili odlazak na Trap strelište, koje se nalazi 8 kilometara od centra Zrenjanina. Posetioci se tamo mogu oprobati u pucanju na glinene golubove. Trap strelište je opremljeno automatskom mašinom za izbacivanje golubova i poseduje pet pucačkih mesta sa pulofonima, nadstrešnicom, kontrolnom kućicom… Popodne je namenjeno za ručak u restoranu na Peskari ili na nekom od mužljanskih salaša. Po povratku u hotel ili smeštaj u domaćoj radinosti sledi slobodno vreme, a u večernjim časovima odlazak u etno kompleks, na domaćinsku večeru uz tamburaše.

Četvrti dan boravka u Zrenjaninu, po programu Turističkog centra, obuhvata odlazak u Kaštel u Ečki, obilazak dvorca i mogućnost odlaska na obližnji sportski aerodrom, jedan od najstarijih aerodroma C klase u Evropi. Avanturisti se mogu oprobati u skakanju padobranom iz aviona. Ovim planom predviđena je i šetnja i grofovski ručak u lovačkom dvorcu, posle čega turistima sledi povratak kući.

Sve informacije za ovakav i slične aranžmane zainteresovani mogu dobiti u Turističko informativnom centru Zrenjanin – 023 581 890. 

Kaštel Ečka
Kaštel Ečka
Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz