Društvo

IZGRADNJA LIFTA NA DNEVNOM REDU

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić upriličio je danas sastanak sa studentkinjom Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Milicom Knežević, koja je pre više godina, zbog nesrećenog događaja, ostala vezana za invalidska kolica, a tema razgovora bila je izgradnja rehabilitacionog centra za osobe sa invaliditetom, kao i ugradnja lifta na zrenjaninskoj visokoobrazovnoj ustanovi.
milica
Gradonačelnik Janjić je tom prilikom upoznao Milicu Knežević sa podatkom da su službe Grada Zrenjanina preuzele kompletnu realizaciju izgradnje i instaliranja lifta na Tehničkom fakultetu i da zajedno sa menadžmentom ove ustanove nastoje da u što kraćem roku reše to pitanje. Ovaj lift moći će da koriste studenti sa invaliditetom koji trenutno nisu u prilici da idu na predavanja koja se održavaju u učionicama na spratu.

-Potrebno je prvo izraditi kompletnu dokumentaciju, s obzirom na to da do sada nije ni postojala. Postojale su samo dobra ideja i dobra volja i kod Grada, a i na samom Fakultetu. Dakle, prvo će uslediti izrada projektno – tehničke dokumentacije, a do tada će sve biti pripremljeno i za samo realizaciju ugradnje lifta u zgradi Tehničkog fakulteta – rekao je Janjić.

Podeli članak
sinovoz
FAM