Društvo Vesti Zrenjanin

Inspekcija zatvorila ilegalni dom za stare u Čarnojevićevoj ulici

ilegalni dom za stare u čarnojevićevoj ulici
Čarnojevićeva ulica

Inspektori socijalne zaštite Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova doneli su rešenje o zabrani rada neregistrovanog doma za stare u Zrenjaninu i podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika ovog objekta A. L.

 

Istovremeno je izdat nalog za hitno iseljenje korisnika koji su bili smešteni u domu, u ulici Čarnojevićevoj 9a.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na području okruga registrovano 448 novoobolelih od virusa korona

 

Inspektori socijalne zaštite su konstatovali da A. L. obavlja delatnost socijalne zaštite, odnosno da pruža usluge domskog smeštaja odraslih i starijih lica, a da ne poseduje dozvolu za rad, u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti.

 

„Inspektori socijalne zaštite su u ponedeljak, uz asistenciju policije, sproveli kontrolu neregistrovanog objekta u Čarnojevićevoj ulici. Tog dana je u objektu zatečeno osmoro korisnika. U saradnji sa Centrom za socijalni rad Zrenjanina, za sedam korisnika se obezbeđuje adekvatan smeštaj, dok je jednog korisnika preuzeo srodnik“, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da se u ilegalnom domu za stare prethodno nalazilo deset osoba. U objektu nisu bile ispoštovane protivepidemijske mere, pa je pokrenuta i krivična odgovornost vlasnika radi nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM