Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Inkluzivni kamp „Čardak 2019“ odličan primer zajedništva

inkluzivni kamp čardak 2019

Ovogodišnji Inkluzivni kamp „Čardak 2019“, 13. po redu, okupio je tridesetak sportista, volontera i trenera. Primarni cilj kampa je uključivanje osoba sa smetnjama u razvoju u sportsko – rekreativne i kreativne aktivnosti. Sve uz uspostavljanje interakcije sa mladima iz redovne populacije.

 

– U proteklih 12 kampova kroz program je prošlo više od 650 sportista. U poslednjih nekoliko godina, potpuno besplatno, pored korisnika iz Zrenjanina, na ovim kampovima boravili su i korisnici iz drugih udruženja i gradova – kaže Simo Salapura, koordinator i inicijator organizacije kampova ovakvog tipa.

 

Inkluzivni kamp „Čardak 2019“ ove godine je okupio i prijatelje iz Žablja i Pančeva.

 

Timski rad posebno naglašen

 

Udruženje „Suncokret“, kao nosilac projekta, i Karate klub Zrenjanin, sa školicom sporta „Čigra“, kao partneri, zajedno su realizovali 13. po redu inkluzivni kamp na Deliblatskoj peščari, u Školsko – rekreativnom centru Čardak. Za ovaj projekat su dobili podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Grada Zrenjanina.

 

Pročitajte još: Đaci generacije na poklon od grada dobili odmor u Orašcu (Foto)

 

Za brojne radioničarske aktivnosti na ovogodišnjem inkluzivnom kampu bili su zaduženi volonteri Udruženja „Suncokret“ i Karate kluba Zrenjanin. Bili su angažovani i volonteri iz drugih srodnih udruženja iz Žablja i Pančeva. Koordinatorka radioničara bila je Tatjana Jović (Pančevo). Radionice su još izvodili i Milan Kordin (Zrenjanin) i Momčilo Tomić (Žabalj), kao i Luka Mandić (volonter Crvenog krsta Zrenjanin). Lekarski nadzor tokom kampa poveren je dr Ivanu Lukiću.

 

Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Suncokret“ i Karate klub Zrenjanin pozitivan su primer udruživanja i međusobne saradnje na ovim prostorima. Ova saradnja traje više od decenije, i to veoma uspešno. A na zadovoljstvo osoba sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja.

 

– Na ovakvim kampovima zajedničke aktivnosti i timski rad su posebno naglašeni. Zajednički treninzi, druženja i učestvovanje u raznim aktivnostima sa osobama sa smetnjama u razvoju brzo stvaraju osećaj zajedništva, pripadnosti, tolerancije i ravnopravnosti – kaže Milan Kordin, jedan od dugogodišnjih volontera kampa.

 

inkluzivni kamp čardak 2019

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz