Društvo Vesti Zrenjanin

IN MEMORIAM: Sudija Goran Zec preminuo u 60. godini

goran zec

Goran Zec, sudija Višeg suda u Zrenjaninu, nakon duge i teške bolesti preminuo je u šezdesetoj godini, a sahranjen je juče na zrenjaninskom Novom groblju.

 

Goran Zec rođen je 11. septembra 1959. godine u Bosanskom Novom. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Beogradskog univerziteta 1985. godine. Pripravnički staž odradio je u Višem sudu u Zrenjaninu.

 

Radio je kao pravnik u Fabrici sintetičkog kaučuka u Elemiru, a 1989. godine položio je pravosudni ispit. Od 1990. godine bio je sudija Opštinskog suda u Zrenjaninu, a 2002. godine izabran je za sudiju zrenjaninskog Okružnog suda. Od 1. januara 2010. godine je sudija Višeg suda u Zrenjaninu, nakon preimenovanja Okružnog suda u Viši sud.

 

Sve vreme rada u zrenjaninskim sudovima bio je u krivičnom odeljenju i dugo godina je bio istražni sudija. Kada je istražni postupak prenet u nadležnost tužilaštava, Goran Zec je nastavio da radi kao sudija za prethodni postupak i sudija za maloletnike u Višem sudu u Zrenjaninu.

 

Među medijskim poslenicima ostaće upamćen kao čovek izuzetnih kvaliteta, uvek spreman da, u granicama koje su mu zakonski okviri dozvoljavali, novinarima izađe u susret.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM