Društvo Vesti Zrenjanin

Ima još slobodnih mesta u školama, neki smerovi đacima nisu interesantni

škola uroš predić
Hemijsko - prehrambena i tekstilna škola "Uroš Predić"

U srednjobanatskim srednjim školama ostalo je još slobodnih mesta za one koji nisu uspeli da se upišu u prva dva upisna kruga.

 

Najviše slobodnih mesta ostalo je u Hemijsko – prehrambenoj i tekstilnoj školi „Uroš Predić“ u Zrenjaninu. Tamo je slobodno 28 mesta za tehničare za polimere, 13 za pekare i deset za mesare. U ovoj školi je slobodno i pet mesta za operatere u prehrambenoj industriji i 11 za modelare odeće.

 

U Srednjoj poljoprivrednoj školi u Zrenjaninu ima 11 slobodnih mesta na smeru za cvećare i osam za tehničare hortikulture.

 

Pročitajte još: Grad dobio sredstva za realizaciju projekta „Obukom do zaposlenja“

 

Ostalo je slobodnih mesta i na nekoliko smerova za učenike koji žele da školovanje nastave na mađarskom jeziku. U Zrenjaninskoj gimnaziji ima osam slobodnih mesta. Na smeru za kuvare, u Ekonomsko – trgovinskoj školi „Jovan Trajković“, 17 je slobodnih mesta.  Takođe, 11 slobodnih mesta za nastavu na mađarskom jeziku je na smeru za elektrotehničare informacionih tehnologija, u Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“. A četiri mesta su slobodna na smeru za medicinske tehničare, u Medicinskoj školi.

 

Slobodnih mesta ima i u Srednjoj školi u Novoj Crnji. Dva mesta su slobodna na smeru za trgovce, šest na smeru za ekonomske tehničare i 15 na opštem smeru.

 

U Sečnju ima 11 slobodnih mesta na smeru za mehaničare grejne i rashladne tehnike, deset za ekonomske tehničare i 20 na opštem smeru.

 

U Novom Bečeju ima 11 slobodnih mesta na smeru za modne krojače, tri na smeru za tehničare mehatronike i deset na opštem smeru.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz