Društvo Vesti Zrenjanin

I ove školske godine biće refundirani troškovi prevoza studenata

grad zrenjanin
Foto: Zoran Bogaroški

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uputio je javni poziv za refundiranje troškova međumesnog, kao i prigradskog prevoza studenata.

 

Pravo na dodelu sredstava u vidu refundacije troškova ili dela troškova međumesnog prevoza imaju studenti visokoškolskih ustanova koji ispunjavaju sledeće uslove: da imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, da svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji do ustanove visokog obrazovanja, da nisu korisnici usluge smeštaja u studentskim centrima i da se školuju na teret budžeta. Uslov je i da prvi put upisuju godinu studija, kao i da nisu korisnici studentskih stipendija i kredita od strane republičkih ili pokrajinskih organa.

 

Međumesni prevoz podrazumeva prevoz studenata između mesta na teritoriji grada Zrenjanina i drugih gradova i opština. Grad Zrenjanin odobrava refundaciju troškova ili dela troškova međumesnog prevoza studenata na osnovu iznosa mesečnih karata.

 

Studentima se refundira 70 odsto od ukupne cene studentske mesečne karte. Izuzetak su studenti koji su socijalno ugroženi, a kojima se troškovi prevoza u potpunosti refundiraju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Uspela akcija: Klečani prikupili 148.790 dinara za lečenje male Lane

 

Na socijalno ugrožene studente odnosni se i refundiranje kupovine studentskih mesečnih karata u prigradskom prevozu, i to u punom iznosu. Ovo pravo mogu da ostvare oni koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, svakodnevno putuju do ustanove visokog obrazovanja na teritoriji grada Zrenjanina i kojima se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije. Uslov je i da prvi put upisuju godinu studija prvog ili drugog stepena.

 

Više detalja možete PROČITATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.