Društvo

I JA SE BORIM: Zrenjanin obeležava Svetski dan dece obolele od raka

svetski dan dece obolele od raka

U petak, 15. februara, u gotovo svim većim gradovima u Srbiji obeležava se Svetski dan dece obolele od raka.

 

Zrenjanin je već pet godina među gradovima koji simboličnim programom pružaju podršku kampanji „I ja se borim“. Ovu kampanju sprovodi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

 

Program u Zrenjaninu tog dana počinje u 12 časova, na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

 

U programu će učestvovati deca i mladi našeg grada, šaljući poruku podrške i ljubavi malim herojima i njihovim porodicama. Kako je najavljeno, učestvuju Hor učenika prvih razreda OŠ „Petar Petrović Njegoš“, Kolorino stvaralaštvo, Muzičko zabavište „Sanjalice“ udruženja „Kolegijum“ i Hor „Supernova“. Među učesnicima su i KUD „Đerđef“ – mlađa i starija dečja grupa i Muzički Euterpa studio (MES).

 

„Pozivamo sugrađane da se u što većem broju pridruže humanitarnom skupu na platou ispred biblioteke kako bismo i ove godine pokazali da smo solidarni i jednistveni u želji da stvorimo bolje uslove za lečenje naše dece“, poručuju organizatori.

 

Svako od nas može postati deo NURDOR-ove priče i pomoći. To može učiniti slanjem sms poruke na 1150, ubacivanjem priloga u donatorske kutije, kupovinom nekog od artikala sa NURDOR-ovog štanda pred bibliotekom ili kroz priključivanje volonterskoj mreži.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.