Društvo Vesti Zrenjanin

Herojski čin: Građani i policajci učestvovali u spasavanju psa

lara nuhanović učestvovala u spasavanju psa
Foto: Lara Nuhanović

Mlada Zrenjaninka Lara Nuhanović učestvovala je prekjuče, sa još nekoliko naših sugrađana i dvojicom požrtvovanih policajaca, u akciji spasavanja psića, koji se obreo u Begeju.

 

– Mali žuti pas spašen je od sigurne smrti iz reke, na vrlo nepristupačnom mestu za prići obali. Privuklo me je komešanje na suprotnoj strani reke, kod mosta u Zrenjaninu, i užurbani pokreti čoveka koji pokušava nemoguće – da se spusti sa strme, betonske obale i izvuče prestrašenog psa iz vode. Prišla sam i videla da je situacija dramatična. Nismo našli rešenje. Priključila nam se i jedna žena, a potom i dvojica momaka. Shvatili smo da sa visoke obale ne možemo da dopremo do psa koji svakog trenutka gubi snagu – ispričala je za portal zrenjaninski.com Lara Nuhanović.

 

PROČITAJTE JOŠ: Portal Zrenjaninski od sada prisutan i na sajtu Naslovi.net

 

Odjednom su se pojavila dvojica policajca i u trenutku su pronašla rešenje.

 

– Jedan od njih dvojice se potrbuške spustio do obale. Kolega ga je držao za noge, a mi ostali smo pridržavali obojicu. Po dogovoru, na povik “vuci”, Žuća je uspešno izbavljen iz reke. Stajali smo u neverici, zadovoljni što smo spasili jedan pseći život. Nismo ni bili svesni da nas je grupa ljudi posmatrala sa mosta, koja je celu akciju nagradila aplauzom – priča Lara o događaju koji se završio hepiendom.

 

spasavanje psa
Foto: Lara Nuhanović

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM