Društvo

Gradonačelnik uručio prvacima đačke torbe i školski pribor

Gradonačelnik Zrenjanina
Prvaci su i prošle godine dobili đačke torbe i školski pribor

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je danas Osnovnu školu „Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu i uručio prvacima đačke torbe i školski pribor.

 

Janjić je u pratnji zamenika Saše Santovca, pomoćnika Sime Salapure i Duška Radišića, kao i gradskog većnika Slaviše Vlačića, podelio đačke torbe i pribor učenicima – prvacima u tri odeljenja ove škole.

 

Gradonačelnik Zrenjanina

 

– U poslednjih nekoliko godina za sve đake obezbeđujemo školske torbe i neki osnovni pribor, i mislim da je to podrška roditeljima, da se ne izlažu prevelikom trošku. Ove godine imamo upisanih 1.050 prvaka u osnovne škole na teritoriji grada Zrenjanina. Danas smo obišli školu „Dr Jovan Cvijić“ koja je jedna od najvećih na teritoriji grada. Dosta toga smo uradili u ovoj školi u prethodnom periodu, ali ima još posla koji treba odraditi, kao i u školi „2. oktobar“ i još nekim. Ne mala sredstva ulažemo u održavanje i obnavljanje školskih objekata, a tako ćemo raditi i ubuduće – kazao je Janjić.

 

On je podsetio da lokalna samouprava kroz stipendije, regresiranje prevoza učenika i na druge načine, podržava najmlađe i njihove porodice.

 

Gradonačelnik Zrenjanina

 

– U našu školu upisano je 78 učenika u prvi razred, a škola, inače, ima 750 učenika od prvog do osmog razreda, raspoređenih u 26 odeljenja. Kao i ranijih godina, posebno smo pripremili učionice za prvake, za početak nove školske godine, a odrađeno je krečenje, farbanje, hoblovanje i lakiranje parketa. Zahvaljujemo se Gradu Zrenjaninu i saradnicima na podršci u realizaciji tog poduhvata, kao i na poklonima za prvake, kojima su se oni obradovali – kaže Biljana Jovanov, direktorka OŠ „Dr Jovan Cvijić“ iz Zrenjanina.

 

Ona kaže da je deo mališana obuhvaćem i projektom besplatnih udžbenika, za decu korisnika materijalne pomoći, decu ratnih vojnih invalida, kao i za treće i svako naredno dete. Taj projekat delom finansira Grad Zrenjanina, a delom Ministarstvo prosvete.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz