Društvo Vesti Zrenjanin

Građani se žale na rad glavne pošte: Manjak para i višak markica

zgrada glavne pošte

Čitaoci portala zrenjaninski.com poslednjih dana pisali su našoj redakciji iznoseći primedbe na rad glavne pošte u Zrenjaninu.

 

Prva primedba odnosi se na to što ni nakon mesec i po dana, od kada važe nove cene u poštanskom saobraćaju, nema markica za obična pisma sa iznosom od 30 dinara. Naime, po novom cenovniku, na običnu pošiljku potrebno je zalepiti markicu od 30 dinara. U pošti takvu još nemaju.

 

Proverili smo. Nisu još odštampane. Pomak, međutim, postoji. Ranije ste uz markicu od 27 dinara dobijali i tri po jedan dinar, a sada postoji markica od tri dinara.

 

Istina, za ovaj problem nije kriva glavna pošta u Zrenjaninu već centrala ali, pita naša čitateljka, da li je moguće da ni mesec i po dana nakon poskupljenja, ne postoje adekvatne poštanske markice, nego se na pošiljku lepi nekoliko njih.

 

 

Naši sugrađani su se požalili i da početkom nedelje, kada je počela isplata penzija, u glavnoj pošti, u popodnevnim satima, nisu mogli da podignu novac koji im se nalazio na računu.

 

Jednostavno, nije bilo para. Ni u fiokama službenica, a ni u poštanskom trezoru.

 

Onima koji su zapanjeno stajali ispred šaltera glavne pošte rečeno je da su „slabe uplate“, da su kasno došli, da probaju u drugim poštama… Nuđeno im je da im se isplati deo onoga što na računu imaju, u zavisnosti koliko se u fioci novca zateklo.

 

Čitalac portala zrenjaninski.com, koji inače nije penzioner, nego koji je u utorak otišao da podigne platu, ogorčen je.

 

– Četvrt veka sam već klijent, ali sigurno je da više neću biti. Ne mogu da verujem da glavna pošta nema novca. Upućuju me na druge pošte. Pa, tek tamo nema… Kakav je to odgovor da sam došao kasno. Došao sam u radno vreme. Ranije ne mogu jer radim – požalio nam se naš čitalac.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz