Društvo Vesti Zrenjanin

Grad u udruženju „Tri plus“: Korist će imati porodice sa troje i više dece

gradsko veće podržalo odluku o učlanjenju u udruženje tri plus

Članovi Gradskog veća prihvatili su predlog Odluke o pristupanju Grada Zrenjanina u članstvo Udruženja „Tri plus“ iz Čačka.

 

Pokret za decu „Tri plus“ osnovan je s ciljem pružanja podrške porodicama, podsticanju rađanja i porasta nataliteta u Republici Srbiji. Inicijativa i projekat „Cena minus za 3+“ je podržana i od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Počela revakcinacija građana, punktovi će raditi i za vreme praznika

 

Kako se navodi u obrazloženju odluke, koju su podržali gradski većnici, Grad Zrenjanin pristupa u članstvo kako bi bio obezbeđen dodatni vid podrške porodicama sa troje i više dece, omogućene finansijske olakšice pri kupovini robe i pružanja usluga, ali i poboljšan materijalni položaj i kvalitet života pomenutih porodica.

 

„Odluka se donosi zarad vođenja odgovorne pronatalitetne politike, utvrđivanja većeg obima prava u oblasti dečije i porodične zaštite, kao i unapređenja mera populacione politike na teritoriji grada Zrenjanina. Usvajanjem ove odluke proširuje se broj mera populacione politike i obim podrške porodicama sa decom. Time se dodatno osnažuju i podstiču roditelji na rađanje trećeg i svakog narednog deteta. To će doprineti prirodnom priraštaju i menjanju demografske slike grada“, ističe se u obrazloženju.

 

Članarina iznosi šest dinara po stanovniku

 

Danom prijema u članstvo Udruženja „Tri plus“, Grad Zrenjanin prihvata iznos članarine od šest dinara po stanovniku na godišnjem nivou. Članarina će se isplaćivati jednom godišnje. Grad može da istupi iz članstva davanjem pisane izjave o tome.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Podsetimo, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je krajem novembra prošle godine održao radni sastanak sa predstavnicima Pokreta za decu „Tri plus“. Sastanak je upriličen povodom realizacije projekta „Cena minus za 3+“ koji podrazumeva posebne kartice pogodnosti za porodice sa troje i više dece.

 

Reč je o popustima koji će biti omogućeni porodicama sa troje i više dece kroz javna i gradska preduzeća i ustanove.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz