Društvo Vesti Zrenjanin

Grad refundira troškove prigradskog i međumesnog prevoza studenata

ulica kralja aleksandra prvog karađorđevića

Grad Zrenjanin je raspisao javni poziv za refundiranje troškova prigradskog i međumesnog prevoza studenata.

 

Grad odobrava sredstva za regresiranje studentskih mesečnih karata u punom iznosu u prigradskom prevozu za studenate koji su ili čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje Centar za socijalni rad izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kakvo nas vreme očekuje u oktobru: Od četiri do deset letnjih dana

 

Pravo na dodelu sredstava u vidu refundacije troškova ili dela troškova međumesnog prevoza imaju studenti visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zrenjanina, svakodnevno putuju na međumesnoj relaciji do ustanove visokog obrazovanja, nisu korisnici usluge smeštaja u studentskim centrima, školuju se na teret budžeta, prvi put upisuju godinu studija i nisu korisnici studentskih stipendija i kredita.

 

Studentima se odobrava refundacija dela troškova u visini od 70 odsto cene studentske mesečne karte u međumesnom prevozu prema važećem cenovniku prevoznika.

 

Studentima koji su korisnici novčane socijalne pomoći preko nadležnog Centra za socijalni rad, odnosno studenti za koje Centar za socijalni rad izda uverenje da se oni ili porodica nalaze u stanju socijalne potrebe ili da su u sistemu socijalne zaštite, odobrava se refundacija troškova u visini od 100 odsto cene studentske mesečne karte.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom teče od dana raspisivanja javnog poziva i otvoren je tokom ove školske godine.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.