Društvo Vesti Zrenjanin

Grad će obezbediti sredstva za dezinfekciju svih škola i vrtića

grad će obezbediti sredstva za dezinfekciju škola
Foto: Pixabay

Grad Zrenjanin će obezbediti sredstva za dezinfekciju svih osnovnih i srednjih škola, kao i vrtića. To je saopšteno na današnjem sastanku u Baroknoj sali Gradske kuće.

 

Sastanak je održan povodom početka nove školske godine, a u cilju obezbeđivanja uslova za što bezbedniji boravak dece i zaposlenih u školama i vrtićima.

 

S direktorima osnovnih i srednjih škola, Predškolske ustanove, predstavnicima Policijske uprave i Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin razgovarali su doskorašnji zamenik gradonačelnika Saša Santovac i predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić.

 

– Od danas, pa tokom vikenda, ekipe JKP “Čistoća i zelenilo” će obaviti dezinfekciju svih škola i vrtića. Obezbedićemo dovoljan broj jednokratnih zaštitnih maski za sve zaposlene, kako u Predškolskoj ustanovi, tako i u školama. Maske će biti obezbeđene i deci čiji roditelji nisu u mogućnosti da ih kupe – rekao je Santovac.

 

PROČITAJTE JOŠ: Od ponedeljka useljenje stanara u Dom učenika “Angelina Kojić Gina”

 

On je dodao da će u Hemijsko-prehrambenoj i tekstilnoj školi “Uroš Predić” biti šiven određeni broj maski. Maske će izrađivati učenici te škole. Grad Zrenjanin će ih potom kupiti i podeliti svim osnovnim i srednjim školama, kao i Predškolskoj ustanovi.

 

– Dogovorili smo se da Grad Zrenjanin obezbedi sve što bude potrebno, a tiče se sredstava za dezinfekciju za naredni period – dodao je Saša Santovac.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM