Društvo Vesti Zrenjanin

Formiran Savet za zdravlje, za predsednika izabran dr Mile Kovačević

savet za zdravlje
Foto: Pixabay

Na poslednjoj sednici Skupštine grada Zrenjanina formiran je Savet za zdravlje, a za predsednika je izabran dr Mile Kovačević.

 

Kovačević je po struci doktor medicine, specijalista za plućne bolesti. Zaposlen je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu.

 

Za zamenika predsednika Saveta za zdravlje izabran je dr Predrag Matejin.

 

PROČITAJTE JOŠ: DIJAMANT donirao 1,7 miliona dinara osobama sa Daunovim sindromom

 

Članovi ovog tela su dr Dušan Slankamenac, dr Igor Kitaresku, Igor Dostanić, dr Dragan Tošić, dr Svetlana Jovanović, dr Zorica Ćulibrk, dr Vanja Kunkin, dr Milan Miljuš, Lazar Erne, dr Zdravko Ždrale i dr Predrag Rudan.

 

Savet za zdravlje Skupštine grada Zrenjanina ima zadatak da razmatra prigovore o povredi pojedinačnih prava pacijenata na osnovu dostavljenih i prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica.

 

Zadatak Saveta je i da o utvrđenim činjenicama obaveštava podnosioca prigovora i direktora zdravstvene ustanove na koju se prigovor odnosi. Treba i daje odgovarajuće preporuke, kao i da razmatra izveštaje savetnika pacijenata, prati ostvarivanje prava pacijenata i predlaže mere za njihovu zaštitu i promociju.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Savet za zdravlje podnosi godišnji izveštaj o svom radu i preduzetim merama za zaštitu prava pacijenata Skupštini grada Zrenjanina, Ministarstvu zdravlja, kao i zaštitniku građana.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ekološka akcija pod nazivom „Čisto iz ljubavi“ pomerena za ponedeljak

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz