Društvo Vesti Zrenjanin

Fondacija Ana i Vlade Divac pomaže srednjoj školi „Nikola Tesla“

fondacija ana i vlade divac

Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ iz Zrenjanina dobila je sredstva za nabaku 3D štampača i CNC mašine, u okviru konkursa „Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama”. Ovaj konkurs su realizovali Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centrom za promociju nauke.

 

Kako je saopšteno danas, izabrano je devet škola u Srbiji koje će dobiti sredstva za nabavku opreme za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEAM oblasti. Jedna od tih obrazovnih ustanova je i Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ iz Zrenjanina.

 

PROČITAJTE JOŠ: Škola “Nikola Tesla” ima sopstvenu teretanu namenjenu đacima (Video)

 

„Donacija u vrednosti od 3,5 miliona dinara omogućiće da više od 7000 učenika u Srbiji dobije kvalitetnije obrazovanje u domenu nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike, kroz unapređenje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

 

U saopštenju se podseća da Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 13 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 100 vrtića i škola. Oko 70.000 dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje i odrastanje.

 

Za one koji ne znaju, engleski pojam STEAM javlja se kao akronim. On upućuje na nekoliko akademskih disciplina. U pitanju su nauka (science), tehnologija (technology), inženjerstvo (engineering), umetnost (arts) i matematika (mathematics).

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Prema mišljenju brojnih stručnjaka, STEAM veštine ne treba izučavati izolovano kao posebne predmete. Potrebno ih je implementirati u sve škole, bez obzira na dominantni profesionalno-obrazovni profil za koji bi se učenik opredelio. Bez obzira čime će se pojedinac baviti, STEAM predmeti biće mu neohodni za uspešno snalaženje na tržištu rada.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz