Društvo Vesti Zrenjanin

Flaširana voda za Zrenjanince koji nisu u mogućnosti da napuste domove

pokrajinska vlada
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada obezbedila je 111 miliona dinara za 23 manje razvijene lokalne samouprave. Ta sredstva biće utrošena za nabavku prehrambenih paketa namenjenih penzionerima čija su mesečna primanja manja od 30.000 dinara.

 

– Ovaj vid pomoći realizovaće i druge opštine u AP Vojvodini iz sopstvenih budžeta – kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na današnjoj konferenciji za novinare.

 

Mirović je najavio da će sutra građanima Zrenjanina, koji nisu u mogućnosti da napuste svoje domove, biti upućena flaširana pijaća voda.

 

– Mi smo sa sedam miliona dinara pomogli i Grad Kikindu kako bi se obezbedile osnovne životne namirnice za socijalno ugrožene građane. U ovom gradu uvedene su radikalnije mere izolacije. Time smo sanirali Kikindu kao inicijalno žarište, iako opasnost još postoji – rekao je Mirović.

 

Pročitajte još: Veliki broj zrenjaninskih sportista odazvao se apelu za solidarnost

 

Mirović je podsetio da su otvorena dva namenska računa za podršku zdravstvenim radnicima u AP Vojvodini, na koja građani i privredna društva mogu donirati novčana sredstva. Novac će, dodao je on, biti upućen zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji borbe protiv korona virusa.

 

– Naš primarni cilj je da zaštitimo zdravstveni sistem. Obezbeđena je kontinuirana isporuka zaštitne opreme za naš zdravstveni sistem – naglasio je Mirović.

 

On je dodao da je Pokrajinska vlada u kontaktu s kineskim provincijama koje su bratske pokrajine AP Vojvodine. Oni su pokrenuli akciju za prikupljanje neophodne medicinske opreme koja će u narednim danima stići u našu zemlju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM