Društvo

MEĐUNARODNI DAN FIZIOTERAPEUTA:U Banji Rusandi najkvalitetniji stručni kadar

MELENCI – Danas se obeležava Međunarodni dan fizioterapeuta. Specijalna bolnica Banja Rusanda u Melencima po svom kvalifikovanom kadru poznata je i van granica naše zemlje.

rusanda-terapeut

Osim što nam dolaze pacijenti i gosti iz naše zemlje i regiona, svake godine ih je sve više i iz bukvalno cele Evrope, kaže za portal zrenjaninski.com Nada Prunić, glavni fizioterapeut Specijalne bolnice. Dolaze nam čak iz Švedske i Norveške i stalno nam se vraćaju,kaže Prunićeva. U „Rusandi“ imamo 39 viših fizioterapeuta od toga pet radnih i 24 srednja terapeuta.Rad je organizovan u dve smene.Radimo i subotom i nedeljom.Imamo veliko iskustvo u rehabilitaciji neuroloških pacijenata ,reumatoloških pacijenata,u radu sa decom,ortopedskim pacijentima…Trenutno je na stacionaru 245 pacijenata i eksternih pacijenata  je 414, ističe Prunićeva.

Od pre nekoliko godina u „Rusandi“ je uveden i velnes program.

Velnes ne samo što koristi gotovo svakom organizmu nego i deluje preventivno, kaže Marko Berar, glavni fizioterapeut velnes centra Banje Rusande. – Verovatno da mnogi ne znaju da se masažom oslobađa endorfin, hormon sreće pa ne čudi da se posle dobre masaže svi osećamo mnogo bolje.

Banja Rusanda svojim korisnicima u velnes programu nudi tradicionalnu ručnu masažu, zatim masažu vulkanskim kamenjem, himalajskim solima, školjkama, zatim orijentalnu i anticelulit masažu.

Najviše je zaintresovanih za ručnu masažu, ali sve je više onih koje interesuju i ove druge. Ja bih izdvojio masažu himalajskim solima, u pitanju je 84 minerala koji čuda čine, kaže Berar.

Sagovornici portala zrenjaninski.com na današnji dan posebno ističu značaj i korist fizioterapije kako kod bolesnih kojima pomažu da prohodaju i stanu na svoje noge tako i kod zdravih kojima obučeni fizioterapeut znatno povećava kvalitet života.

Podeli članak
sinovoz
FAM