Društvo

Finale radova na Trgu Slobode

ZRENJANIN – Na centralnom platou Trga slobode, posle obimnih radova na instalacijama, završeni su i radovi na popločavanju, odnosno postavljanju granitnih ploča, tako da su radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ počeli sa ozelenjavanjem, saopštavaju iz JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“.

Popločavanje se bliži kraju
Popločavanje se bliži kraju

„Radovi na popločavanju sada se izvode na potezu između Katoličke crkve i Gradske kuće, oko glavnog ulaza. Sa leve strane se postavlja oplata za niži zid, koji će odvajati budući pločnik od zelene površine uz samu zgradu. Završeno je i betoniranje novog stepeništa iza Katoličke crkve (između crkve i zgrade DDOR). U petak su počeli radovi na uklanjanju cisterne kod Biblioteke, čime će biti omogućeno popločavanje i tog poteza“, navodi se u saopštenju Direkcije, uz napomenu da će zbog ovih radova biti otežano a na momente i onemogućeno kretanje pešaka.

„Molimo građane za još malo strpljenja dok ne budu okončani i ovi radovi, nakon kojih će se postavljati granitne ploče u porti Katoličke crkve, čime će biti završeni svi radovi na parternom uređenju centra“, poruka je iz Direkcije, uz navođenje da je ukupna vrednost tog dela posla 160 miliona dinara, a optimalni rok za završetak kraj juna ili sredina jula.

Izvođač radova „Put Invest“ radi i na vraćanju u prvobitno stanje ulice Kralja Petra i Cara Dušana, i to potez od ulaza u dvorište Gradske kuće do magistrale. Do sredine juna ovi radovi će biti gotovi, a njihova vrednost je od 10 do 12 miliona dinara, saopštava referent za odnose sa javnošću u Direkciji Biljana Jovanović.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.