Društvo

I Plućnoj bolnici fale lekari

ZRENJANIN – Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu dobila je sertifikat o akreditaciji na period od tri godine. Među osnovnim uslovima za dobijanje sertifikata bilo je da nijedan kriterijum, koji se odnosi na bezbednost pacijenata, ne bude ocenjen sa manje od 4. A i sami pacijenti, koji su učestvovali u anketi Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, pozitivno su se izjasnili o zrenjaninskoj Plućnoj bolnici i njenom osoblju.

Plućna bolnica
Plućna bolnica

– Rezultati su pokazali da su pacijenti više nego zadovoljni nivoom higijene, kvalitetom ishrane i opštim ambijentom, svesni da je u datim okolnostima učinjen maksimum, iako svi znaju da je, generalno, situacija u domaćem zdravstvenom sistemu veoma loša – kaže direktorka ove zdravstvene ustanove dr Svetlana Jovanović, uz napomenu da je jedan od vodećih problema u Plućnoj bolnici nedostatak kadrova, ali da se menadžment na sve načine trudi da pacijenti to ne osete.

Po njenim rečima, ustanova sa specifičnom patologijom manjak zaposlenih ima naročito kod nemedicinskog i srednjemedicinskog osoblja, što vrlo uspešno nadoknađuje svestranošću tima, multifunkcionalnim kadrom i stalnom spremnošću da se zaposleni angažuju tamo gde u tom momentu ima više obaveza.

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ danas su objedinjeni primarna i sekundarna prevencija, hospitalno lečenje i rehabilitacija respiratorne patologije. Zdravstvena ustanova raspolaže kapacitetom od 160 postelja, na ukupnoj površini od 4.451 kvadratni metar, i to na dve lokacije – u Zrenjaninu i odeljenju u Jaši Tomiću, koje je privremeno zatvoreno zbog manjka lekara i pacijenata. Bolnica je regionalnog karaktera i zbrinjava pacijente iz svih pet lokalnih samouprava u Srednjobanatskom okrugu, sa oko 230.000 stanovnika.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.