Društvo

“EVAKUISANI” UČENICI: Akcija profesionalnih vatrogasaca u Medicinskoj školi! (FOTO)

ZRENjANIN – U Medicinskoj školi, u saradnji sa vatrogasno – spasilačkim bataljonom Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu, uspešno je završena vežba – realistički prikaz gašenja požara i evakuacije, sa pružanjem prve pomoći povređenom licu.

medicinska_vatrogasci

Na oglašeni alarm za požar svi đaci i nastavno osoblje napustili su objekat škole i sklonili se u dvorište, a ubrzo je na lice mesta stigla jedinica vatrogasaca, koja je uspešno izvela vežbu gašenja požara. Istovremeno, simulirana je i akcija spašavanja “povređene” učenice, kojoj su u dvorištu prvu pomoć pružili nastavnici i učenici, koji pohađaju redovnu nastavu iz prve pomoći.

– Naša škola kontinuirano radi na podizanju svesti učenika i zaposlenih, a danas smo demonstrirali koliko je prevencija važna, zajedno sa pripadnicima Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu. Uspešno je izvedena simulacija i evakuacije i gašenja požara i pružanja prve pomoći. Uvežbati organizaciju i puteve evakuacije veoma je važno za ovakvu ustanovu, koja ima 720 učenika i 120 zaposlenih – kaže Sanja Necin, direktorica Medicinske škole.

medicinska_vatrogasci

– Pripadnici vatrogasne jedinice izveli su vežbu čija je suština da se vidi reakcija đaka i zaposlenih u ovom objektu u slučaju požara, kao i da se utvrdi naša reakcija, realno stizanje na lice mesta i lokalizacija i gašenje požara – kaže Branislav Milosavljević, komandant vatrogasno – spasilačkog bataljona u Zrenjaninu.

I učenici su se dobro snašli.

– Najvažnije u ovakvim situacijama je da učenik zna kako da sanira opekotine, a mi smo pokazali da smo tu obuku savladali – kaže Gordana Dujlović, učenica koja je jedna od učesnica vežbe.

medicinska_vatrogasci

medicinska_vatrogasci

medicinska_vatrogasci

medicinska_vatrogasci

medicinska_vatrogasci

medicinska_vatrogasci

medicinska_vatrogasci

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM