Društvo

DUGOVI ZA GREJANJE 200 MILIONA

ZRENJANIN – Bez obzira na činjenicu da su niske temperature produžile grejnu sezonu do 1. maja a građane u domaćinstvima naterale da se greju do pre neki dan, u Javnom komunalnom preduzeću “Gradska toplana” sumiraju rezultate protekle zime.

JKP “Gradska toplana”
JKP “Gradska toplana”

– Grejna sezona prošla je bez većih tehničkih problema i kvarova. Problema nije bilo, kako na proizvodnom sistemu, tako ni u isporuci toplotne energije tokom grejne sezone – kaže za portal zrenjaninski.com Melanija Lojpur,  iz JKP “Gradska toplana”.

Ona napominje da je proteklih godina “Gradska toplana” investirala u vrelovodnu mrežu ali i u opremu toplotnih podstanica, što je rezultiralo efikasnijem, sigurnijem i kvalitetnijem snabdevanju kupaca na sistemu daljinskog grejanja. Lojpur ističe i da je snabdevanje gasom za individualna domaćinstva bilo uredno.

Druga grejna sezona primene tarifnog sistema pokazala je da su se kupci na sistemu daljinskog grejanja privikli na novi način obračunavanja i naplate. Tako se, u ovom trenutku, više od 10 procenata  građana na sistemu daljinskog grejanja odlučilo na individualno merenje utrošene količine toplotne energije.

A kad se završi grejna sezona na red dolaze dugovanja.

Na sistemu daljinskog grejanja redovan dug građana iznosi 126 miliona dinara a utuženo je 125 miliona. Na sistemu distribucije prirodnim gasom dug je manji, redovan iznosi 68 miliona dok je utuženi iznos duga 76 miliona dinara.

I u ovoj grejnoj sezoni redovnije platiše bili su građani koji za grejanje koriste gas – procenat naplate u ovoj kategoriji potrošača je 86,04 dok je procenat naplate na sistemu daljinskog grejanja 69,55.

Podeli članak
sinovoz
FAM