Društvo Vesti Zrenjanin

Dr Vesela Jašin Laletin: Na kraju svakog tunela se ugleda svetlost

dr vesela jašin laletin

Dnevna bolnica Odeljenja psihijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu svake godine aktivno učestvuje u obeležavanju 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja.

 

Šefica Odseka dnevne bolnice dr Vesela Jašin Laletin ističe da prošle godine, zbog pandemije virusa korona, zaposleni u bolnici nisu bili u mogućnosti da obeleže ovaj dan. Ove godine to čine skromno, sa pacijentima i učenicima Srednje medicinske škole, kroz razgovore, panoe i ostale aktivnosti.

 

PROČITAJTE JOŠ: Operativni program u Opštoj bolnici će od ponedeljka biti redukovan

 

Ove godine Svetski dan mentalnog zdravlja se obeležava pod sloganom „Briga o mentalnom zdravlju – neka to postane stvarnost za sve“.

 

Pandemija je pogodila milione ljudi širom sveta i ostavila posledice po mentalno zdravlje. Najviše su ugroženi zdravstveni radnici, osobe koje žive same, osobe koje su u izolaciji, a naročito osobe sa mentalnim poremećajima.

 

svetski dan mentalnog zdravlja

 

Pokušavamo da reorganizujemo naše živote

 

Dr Jašin Laletin kaže da je na početku postojala velika panika i strah od nepoznatog.

 

– Vremenom spoznajemo sve osobine virusa. Pokušavamo da reorganizujemo naše živote, prvenstveno vakcinacijom, kako bismo se vratili radnim obavezama i poboljšali socijalno funkcionisanje koje je veoma bitno za održavanje mentalnog zdravlja. Na kraju svakog tunela se ugleda svetlost. Stoga se iskreno nadam da ćemo je i mi ugledati i živeti normalno, kao ranije. Moramo prihvatiti sve ono što nas trenutno u životu snalazi. Važno je aktivno se boriti da što lakše, brže i bolje izađemo iz ovog tunela pandemije – poručila je dr Vesela Jašin Laletin.

 

Odeljenje psihijatrije i Odsek dnevne bolnice svojim pacijentima pružaju pomoć i podršku jer je pandemija umnogome uticala na porast broja pacijenata i pregleda.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Na kraju, doktorka je poručila svima: „Počnimo od sebe, širimo pozitivnu energiju, osmehom i toplom rečju pomozimo svima onima kojima je pomoć potrebna“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM