Društvo Vesti Zrenjanin

Dr Igor Kitaresku se obratio javnosti: Na granici smo izdržljivosti

dr igor kitaresku
Dr Igor Kitaresku

V.d. direktora Opšte bolnice “Đorđe Joanović” u Zrenjaninu dr Igor Kitaresku izjavio je danas da ova zdravstvena ustanova trenutno funkcioniše u oba režima, i u zelenoj ali i u kovid zoni, i to u punom kapacitetu.

 

Kitaresku je naglasio da nije smanjivan broj specijalističkih pregleda, a naročito ne onih urgentnih. Dodao je i da je Opšta bolnica Zrenjanin, kada je reč o crvenoj zoni, po broju hospitalizovanih druga u Vojvodini. Trenutno su 62 bolesnika smeštena u kovid bolnicu, koja se nalazi u staroj zgradi hirurgije.

 

Kako je napomenuo, među teško obolelima mnogo su ređi oni koji su vakcinisani.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na zrenjaninskom području potvrđeno 1.085 aktivnih slučajeva zaraze

 

– Svakodnevno sarađujemo sa kovid bolnicom u novosadskom naselju Mišeluk i određeni broj bolesnika, između dvoje i petoro dnevno, prebacuje se tamo. Prezadovoljni smo saradnjom sa kolegama iz Novog Sada. Transport pacijenata je organizovan od strane naše bolnice, u pratnji naših lekara, i do sada nije bilo nikakvih problema – naglasio je dr Igor Kitaresku.

 

Dnevno između 125 i 150 pregleda

 

On je upozorio da su zaposleni u zrenjaninskoj bolnici na granici izdržljivosti jer je broj kovid pozitivnih bolesnika izuzetno visok.

 

– Dnevno imamo između 125 i 150 pregleda. Od toga bude 80 do 100 prvih pregleda, a ostalo su kontrolni. Stoga apelujem na građane da se prvobitno obrate lekarima u respiratornim centrima, koji treba da rade primarnu selekciju pacijenata. Time će našu bolnicu rasterertiti pregleda pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, koji mogu ostati i na nivou Doma zdravlja – istakao je Kitaresku.

 

On je napomenuo da su u bolnici obezbeđeni svi lekovi i sva medicinska oprema za zbrinjavanje srednje teških i teških bolesnika. Dodao je da u svakom trenutku u ovoj medicinskoj ustanovi ima između deset i 15 intubiranih bolesnika.

 

Kada je reč o zelenoj zoni, dr Kitaresku je istakao da u njoj funkcionišu Urgentni centar i sva odeljenja. Pedijatrija takođe funkcioniše u punom kapacitetu.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Nažalost, sve je veći broj kovid pozitivne dece. Koliko znam, neka su završila i u Kliničkom centru u Novom Sadu, što se u prethodnim talasima nije dešavalo – dodao je dr Igor Kitaresku.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM