Društvo Vesti Zrenjanin

Đački film o zdravom načinu života u konkurenciji za najpopularniji kreativni rad

projekat zdravo rastimo

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Zrenjanina i ove godine učestvuje u projektu „Zdravo rastimo“, koji realizuje Savez za školski sport Srbije, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije.

 

Kratki film, čiji su autori učenici odeljenja VII-1 ove škole, našao se u konkurenciji za najpopularniji kreativni rad u okviru pomenutog projekta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Uroš Vuksanović je pametan i vredan dečak – i državni prvak na takmičenju iz matematike

 

– Đaci su slušali predavanja o zdravom načinu života. Onda su odlučili da snime film o onome što su naučili. Taj film je sada u konkurenciji sa još nekoliko iz cele Srbije. Film su snimili đaci, njihova je ideja, scenario, oni su glumci, a jedan učenik ga je i montirao – kaže za portal zrenjaninski.com Miroslav Molnar, nastavnik fizičkog vaspitanja u školi „Vuk Karadžić“.

 

Snimatelj i montažer filma je Slobodan Miljanić. Priču su osmislile Una Lubarda, Nevena Milošev i Ana Petrović.

 

Glavne likove u filmu igraju Milica Milisavljević i Vukašin Rajak.

 

Devojčice u filmu su Una Lubarda, Milica Hrdomelja, Milica Milisavljević, Simona Henđi, Nina Mrkušić, Nađa i Elena Poznić i Sofija Savić.

 

Dečaci u filmu su Andrija Tot, Luka Živanović, Vuk Radišić, Vukašin Rajak, David Rotariu, Đorđe Marinković, Luka Markov i Emanuel Beriša.

 

Da bi osvojili nagradu za najpopularniji kreativni rad, đaci iz „Vuka“ moraju sakupiti najviše glasova publike, odnosno klikova. Glasa se jednostavno – KLIKNITE OVDE i podržite rad učenika OŠ „Vuk Karadžić“.

 

Glasanje traje do 25. maja u podne.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak