Društvo YTOP

ĐACI REPORTERI INTERVJUISALI MIHAILA DUDAŠA

NOVI SAD – Novinarska sekcija Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina bila je gost Saveza za školski sport Vojvodine, na štandu Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, na sajmu LORIST u Novom Sadu.

 

 

Savez za školski sport Vojvodine, u okviru sajma LORIST, promovisao je aktivnosti koje se realizuju u školama sa ciljem unapređenja zdravlja. Jedan od projekata bio je i “Đak reporter”.

 

Učenice škole “Žarko Zrenjanin”, đaci reporteri Elena Konjikušić, Nađa Palalić, Milica Kuzmić, Aleksandra Jovanov, Tesa Fodor i Anja Živković, pod mentorstvom nastavnice Olivere Urošev Palalić i člana Tima za marketing škole, nastavnice Anele Milin, imale su priliku da na Sajmu razgovaraju sa atletičarem Mihailom Dudašem, predsednikom Saveza za školski sport Vojvodine, kao i da od dr Dragana Dodera saznaju koliko je važna uloga sporta u ranom prepoznavanju talenta.

 

 

Učenice su učestvovale u radionici Saveza za školski sport Srbije, predstavljanjem projekta “Đak reporter”, pri čemu su razgovarale sa novinarkom Katarinom Sinđelić, učesnicama projekta “Tvoj lajk za naš ples”, kao i stručnim saradnikom Saveza za školski sport Srbije Sanjom Ugren, koja je istakla da joj je zadovoljstvo kada se đaci uključuju u ovakav vid saradnje.

 

Takođe, đacima reporterima, u okviru radionice, obratio se i novinar Lazo Bakmaz.

Podeli članak
sinovoz
FAM