Društvo Vesti Zrenjanin

Deca iz Kosovskog Pomoravlja bila dragi gosti Zrenjaninaca (Foto)

deca iz kosovskog pomoravlja
Foto: Grad Zrenjanin

Deca iz Kosovskog Pomoravlja, starijeg osnovnoškolskog uzrasta, iz opština Ranilug i Parteš, posetila su u subotu Zrenjanin. Domaćin im je bio Crveni krst Zrenjanin.

 

Njih su dočekali sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

 

Tanasijević kaže da je i ove godine bilo zadovoljstvo ugostiti decu iz Kosovskog Pomoravlja, u okviru četvorodnevne posete Vojvodini.

 

– Ponosni smo na ovu našu aktivnost i već četiri godine je organizujemo otvorena srca i duše. Cilj nam je da deca iz Kosovskog Pomoravlja ovde provedu jedan lep i opušten dan, daleko od svoje svakodnevnice koja nije baš uvek tako ružičasta. Želimo da im na što lepši način predstavimo naš grad, da vide znamenitosti, ali i da se upoznaju sa bar delom sportskih, kulturno – zabavnih i drugih sadržaja. A Zrenjanin zaista ima da ponudi mnogo toga – kazala je Tanasijević.

 

Pročitajte još: Svečana litija proći će gradom na praznik Uspenja Presvete Bogorodice

 

Ona se zahvalila svim ljudima dobre volje i donatorima koji četvrtu godinu pomažu ovu akciju i iskazuju veliku empatiju prema deci iz Kosovskog Pomoravlja.

 

Srdačna dobrodošlica u Crvenom krstu predstavljala je uvod u dalje aktivnosti koje su deca imala u Zrenjaninu. Obišla su centar grada, upoznala se s njegovom istorijom i znamenitostima, posetila su dvorac Kaštel u Ečki, gde im je priređen i ručak, a bili su i u Aviv Parku Zrenjanin, odnosno bioskopu CineStar.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM