Društvo YTOP

DANI NAUTIKE: PROMOCIJA NAUTIČKOG TURIZMA

Vode Vojvodine

ZRENJANIN – Udruženje nautičara „Dunavski propeler“ iz Beograda, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Turističkom organizacijom grada Zrenjanina, povodom Svetskog dana vode, organizuje konferenciju pod nazivom „Dani nautike u Zrenjaninu“, koja će biti održana 22. i 23. marta.

Tih dana biće prikazani promotivni filmovi o najlepšim vodnim kanalima sveta i srednjeg Podunavlja, propraćeni eminentnim predavačima i komentatorima. Neposredno pred početak konferencije, 22. marta, od 17 časova, biće prikazan kratak film o najlepšim podvodnim delovima sveta.

U okviru konferencije će se održati okrugli sto na temu „Nautika u Zrenjaninu“, i to 23. marta, od 11 časova. Takođe, svi zainteresovani posetioci će moći, od 20. do 23. marta, da pogledaju izložbu postera „Kontinentalni vodni putevi sveta“, u terminu od 12 do 20 časova.

Konferencija se organizuje sa ciljem da se javnosti ukaže na značaj vodnih resursa i podstakne razvoj nautičkog turizma i turizma uopšte u priobalju. Cilj je da se javnost upozna sa najvećim poduhvatima u toj oblasti, kao i sa dosadašnjim višegodišnjim zalaganjem grada Zrenjanina da uspostavi plovnost na Begeju između Zrenjanina i Temišvara.

Kompletan događaj biće upriličen u restoranu stare pivnice u Zrenjaninu, u ulici Vojvode Petra Bojovića 2, (na obali reke Begej).

Podeli članak
sinovoz
FAM