Društvo Vesti Zrenjanin

Da što više dece bude uključeno u predškolsko obrazovanje

predškolsko obrazovanje

U okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje – S osmehom u vrtić“ danas je u Zrenjaninu održan prvi sastanak predstavnika Zrenjanina i Predškolske ustanove Zrenjanin sa predstavnicima Varvarina i Kruševca. Projekat finansiraju Ministarstvo prosvete i Svetska banka.

 

– Reč je projektu koji realizuju Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova sa partnerima – Crvenim krstom, Centrom za socijalni rad, Opštom bolnicom i Domom zdravlja, kao i nevladinom organizacijom „Ostanimo budni“. Cilj projekta je povećanje obuhvata dece u predškolske ustanove, sa naglaskom na decu iz socijalno osetljivih grupa – objasnila je pomoćnik direktora Predškolske ustanove Zrenjanin Tatjana Lojović.

 

Procena je da na teritoriji grada ima nekoliko stotina dece uzrasta od šest godina koja nisu uključena u predškolsko obrazovanje. Zahvaljujući veb aplikaciji koju je uradio Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, a uz podršku svih partnera na projektu, sada se zna i gde su ta deca i u kojim delovima grada žive.

 

– Cilj nam je da što više dece bude obuhvaćeno predškolskim obrazovanjem. Ovaj projekat upravo služi tome. Pogotovo imajući u vidu da mi nemamo liste čekanja i da možemo da prihvatimo svu decu – naglasila je Lojović.

 

Ona je dodala da je o tome bilo reči na sastanku sa predstavnicima Varvarina i Kruševca.

 

Pročitajte još: Crveni krst Zrenjanin donirao Domu zdravlja hranu za bebe

 

– Kada su birani gradovi u kojima će ovaj projekt biti realizovan, mi smo odmah pristali. Želimo da nam sva deca pohađaju predškolsko obrazovanje. Ono je garancija da će sva deca biti dobro pripremljena za školu i da će biti dobri đaci – ocenio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

Radišić je naglasio da je ovo, takođe, još jedan primer dobre upotrebe E-uprave.

 

– Ukrstili smo podatke dobijene iz različitih insticija i došli do važnih informacija. Sada je na nama da decu koja nisu u sistemu u taj sistem i uključimo – istakao je Radišić.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.